טורטוני
קינוח
איטלקי העשוי מגלידה העשויה מביצים ושמנת, לעיתים קרובות מכילה דובדבנים, שקדים
ושבבי עוגיות.
הקינוח
קיבל את שמו משם בית הקפה בו הוא הומצא במאה ה-18, Café Tortoni בפריס שהיה בבעלותו של Giuseppe Tortoni בן העיר נפולי שבאיטליה,.
הקינוח
הופיע בתפריטי המסעדות בארה"ב מ-1899.
מתכון
שתי
כוסות וחצי שמנת להקצפה
שלושת
רבעי כוס אבקת סוכר
כפית
ווניל
3
כפות רום כהה / ליקר אמרטו / יין מרסלה
כוס
עוגיות אמרטי / ביסקוויטים
2
חלבונים
רבע
כוס שקדים קצוצים
כ-12
דובדבנים חצויים
- להקציף שמנת לקבלת קצפת יציבה
- להוסיף לקצפת ווניל, רום וסוכר, ולהמשיך בהקצפה
- לקפל לקצפת את שברי העוגיות
- בקערה נפרדת להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף יציבה
- לקפל את החלבונים המוקצפים לתוך השמנת המוקצפת
- להוסיף לתערובת מחצית מהדובדבנים ולערבב
- בתבנית מוארכת מצופה בניילון נצמד מפזרים שקדים ואת שאר הדובדבנים,
- מעל מפזרים את כל התערובת.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ללילה.
- הופכים את התבנית לצלחת הגשה
- אפשר לסדר את הטורטוני במנות אישיות בתבנית סיליקון עם שקעים.
סרטוני הדגמה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה