יום רביעי, 1 בנובמבר 2017

טורטוני

טורטוני
קינוח איטלקי העשוי מגלידה העשויה מביצים ושמנת, לעיתים קרובות מכילה דובדבנים, שקדים ושבבי עוגיות.
הקינוח קיבל את שמו משם בית הקפה בו הוא הומצא במאה ה-18, Café Tortoni   בפריס שהיה בבעלותו של Giuseppe Tortoni בן העיר נפולי שבאיטליה,.
הקינוח הופיע בתפריטי המסעדות בארה"ב מ-1899.


מתכון
שתי כוסות וחצי שמנת להקצפה
שלושת רבעי כוס אבקת סוכר
כפית ווניל
3 כפות רום כהה / ליקר אמרטו / יין מרסלה
כוס עוגיות אמרטי / ביסקוויטים
2 חלבונים
רבע כוס שקדים קצוצים
כ-12 דובדבנים חצויים

  • להקציף שמנת לקבלת קצפת יציבה
  • להוסיף לקצפת ווניל, רום וסוכר, ולהמשיך בהקצפה
  • לקפל לקצפת את שברי העוגיות
  • בקערה נפרדת להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף יציבה
  • לקפל את החלבונים המוקצפים לתוך השמנת המוקצפת
  • להוסיף לתערובת מחצית מהדובדבנים ולערבב
  • בתבנית מוארכת מצופה בניילון נצמד מפזרים שקדים ואת שאר הדובדבנים,
  • מעל מפזרים את כל התערובת.
  • מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ללילה.
  • הופכים את התבנית לצלחת הגשה
  • אפשר לסדר את הטורטוני במנות אישיות בתבנית סיליקון עם שקעים.


סרטוני הדגמה






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה