יום שני, 26 בפברואר 2018

בארפי גזר

בארפי גזר

4 כפות גהי
4 כוסות גזר מגורר
כוס חלב
3 כוסות סוכר
כוס וחצי אבקת חלב
כוס שמנת
כפית הל
כף קשיו קצוצים
כף צימוקים

במחבת מחממים את הגהי
מוסיפים את הגזר, החלב והסוכר מערבבים ומבשלים על אש בינונית בערך כרבע שעה
מוסיפים את הקשיו והצימוקים
מכסים את המחבת ומבשלים עוד חמש דקות
להוסיף את אבקת החלב ומערבבים
מוסיפים את השמנת וממשיכים לערבב עד שרוב הנוזלים מתאדים והתערובת מסמיכה
מוסיפים את ההל ומערבבים
מעבירים את התערובת לתבנית קטנה מרובעת, משומנת
לפזר מעל שברי שקדים ופיסטוקים לקישוט
להדק את התערובת בתבנית ולהשאיר להתקרר
לחתוך לריבועים

בארפי מנגו

בארפי מנגו
 3 כפות גהי
¼ כוס חלב
2 כוסות אבקת חלב

כוס מחית מנגו
כוס קויה
כף גהי
¼ כוס חלב
חצי כוס סוכר
כפית הל
שברי שקדים, אגוזים, קשיו וגרעיני חמנייה

מכינים את ה-khoya
מחממים 3 כפות גהי ורבע כוס חלב במיקרוגל
שופכים על אבקת החלב ומערבבים היטיב
למתכון הזה צריכה קויה גרגרית ולא חלקה, לכן אם התערובת המתקבלת חלקה מוסיפים עוד אבקת חלב עד שמתקבלת תערובת גרגרית, אותה מעבירים דרך מסננת כדי שתהייה אחידה ופירורית.

מחממים כף גהי
מוסיפים מחית מנגו ממשיכים לערבב עד שהתערובת מצטמצמת
מוסיפים הל ומערבבים
מוסיפים כוס מתערובת ה-khoya וממשיכים לערבב
מעבירים לתבנית משומנת ומניחים להתקרר ולהתייצב
חותכים לקוביות



בארפי תפוז

בארפי תפוז

כוס קמח
כוס אבקת חלב
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס קליפת תפוז מגוררת
חצי כוס גהי (או 200 גרם חמאה)
כוס וחצי סוכר

במחבת לחמם את הגהי
להוסיף את הקמח ולערבב
לערבב כל הזמן כדי שהתערובת לא תישרף, על חום נמוך, עד שהתערובת מקבלת גוון זהוב.
להוסיף את קליפת התפוז ולערבב היטיב
להוסיף את מיץ התפוזים בהדרגה, כל פעם קצת תוך כדי ערבוב מתמיד כדי שלא ייווצרו גושים.
לאחר שכל המיץ נספג היטיב מוסיפים את הסוכר
להוסיף את אבקת החלב ולהמשיך בערבוב
להעביר את התערובת לתבנית קטנה משומנת ולהניח להתקרר