יום שני, 25 באפריל 2011

גליל פירות יבשים לפסח

גליל פירות מיובשים לפסח
כוס דבלים קצוצים
כוס תמרים מיובשים קצוצים
כוס משמשים מיובשים קצוצים
כוס אגוזי לוז קצוצים
כוס פקאן קצוצים
חצי כוס קמח מצה
שליש כוס סוכר דמררה
2 ביצים
כפית אבקת אפייה

  • לערבב את כל החומרים עד שתתקבל תערובת אחידה.

  • לחלק את התערובת לשלוש
  • לפרוס נייר אפייה, לסדר חלק מהתערובת לאורך החלק התחתון של נייר האפייה, לא עד הקצה,

  • לקפל את נייר האפייה מעל התערובת ולהדק ליצירת גליל.

  • מגלגלים את קצות נייר האפייה כמו עטיפת סוכרייה תוך כדי דחיסת התערובת.
  • להכין כך 3 גלילים

  • לאפות ב-170 מעלות 45 דקות, כאשר לאחר חצי שעה הופכים את הגלילים
  • פותחים בזהירות את נייר האפייה לשחרור האדים מהמאפה
  • הגליל מתקשה תוך כדי קירור ואז קל יותר לפרוס אותו בסכין משוננת וחדה.




הערה: אפשר להשתמש בכל פרי מיובש שרוצים, תערובת של שלוש כוסות. וגם איזה אגוזים שרוצים, תערובת של שתי כוסות.
הערה: אפשר להחליף קמח מצה בקמח מלא או קמח לבן