סוכריות
ג'לי מפירות
לאחר הניסיון שעשיתי עם הפקטין לקבלת
מרמלדת הפירות, החלטתי לנסות חומר הקרשה נוסף האגר אגר, אבקת הקרשה שעשויה מאצות.
היתרון הגדול של שיטת הקרשה זו הוא שאין
צורך בהוספת סוכר ומלח לימון, רק הפרי הטבעי. נוסף לכך התוצאה המתקבלת היא מיידית,
אין צורך בהמתנה ממושכת.
כוס מיץ פרי
כפית אגר אגר – להשיג לבישול ואפייה
·
שופכים את
המיץ לסיר קטן
·
מפזרים את
האגר על פני המיץ, לא נוגעים, לא מערבבים, מאפשרים לאגר להיספג במיץ
·
מביאים לרתיחה
·
מנמיכים את
האש, ומבשלים כארבע דקות תוך כדי ערבוב.
·
ושופכים מיד
לתבניות
·
התערובת מתקשה
כמעט מיד, ותוך 10 דקות יש סוכריות מוכנות.
ואז החלטתי לנסות עם מחית פירות
כוס מחית פרי
רבע כוס נוזל כלשהו, אני הוספתי פעם אחת
מים, ופעם שנייה ליקר תפוז.
והתהליך הוא אותו דבר כמו שהוסבר קודם.
ווריאציה נוספת שבעיני הייתה הכי טעימה
כוס מיץ כלשהו
כוס מים
4 כפיות סוכר
2 כפיות אגר (אפשר גם כפית אגר, אבל
מתקבל קינוח ג'לי שצריך לאכול בכפית)
·
מביאים לרתיחה
את המיץ, המים והסוכר,
·
מכבים את האש,
·
מוסיפים את
האגר מערבבים היטיב
·
ושופכים במהירות
לתבנית סיליקון שקעים
והנה התוצאה
האדומות עשויות ממיץ רימונים שסחטתי
והקפאתי מהתקופה שהעצים היו עמוסים בפרי
הצהובות עשויות ממיץ תפוזים שסחטתי
והירוקות עשויות מרסק תפוחים, שבישלתי
וטחנתי, אפשר גם מקופסת שימורים.