עוגת
פרקין
עוגה מסורתית מהמטבח הבריטי, סוג של לחם
ג'ינג'ר עם שיבולת שועל ומולסה, זוהי עוגה האופיינית לאזור יורקשייר שבצפון
אנגליה. ישנן מספר גירסאות לעוגה אבל מה שמשותף לכל הגירסאות הוא השיבולת שועל
והמולסה, שני מרכיבים שהיו נפוצים בצפון אנגליה בסוף המאה ה-18 ולאורך המאה ה-19
ושימשו מזון בסיסי לפשוטי העם שחיו באזור יורקשייר בתקופת המהפכה התעשייתית.
נובמבר היא העונה של עוגת הפרקין, בחג
הנקרא ליל גאי פוקס, חג הנקרא גם ליל המדורות או ליל הזיקוקים. זהו חג הנחוג ב-5
בנובמבר בבריטניה, בניו-זילנד, בדרום אפריקה ובאוסטרליה. החג מנציח את הכשלתה של
מזימת אבק השריפה שהתרחשה בשנת 1605, בו ניסתה קבוצת קושרים קתוליים ובהם גאי פוקס
לרצוח את מלך אנגליה ג'יימס הראשון, משפחתו, ואת רוב האצולה, שהיו
פרוטסטנטים, ע"י פיצוצו של הארמון. ביום גילוי המזימה חגגו תושבי לונדון את כישלונה
בהדלקת מדורות, האירוע חזר על עצמו מידי שנה והפך עם השנים למנהג. מסורתי לאכול את
העוגה הזו ליד המדורה. יחד עם כוס חלב.
שלוש וחצי כפיות ג'ינג'ר
¾ כפית
אגוז מוסקט טחון
½ כפית
אבקת סודה לשתייה
קמצוץ מלח
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
50 מ"ל חלב
·
לשמן תבנית
מרובעת ברוחב 20 ס"מ
·
לחמם תנור
ל-180 מעלות
·
לנפות קמח,
תבלינים, סודה לשתייה ומלח לתוך קערה
·
להוסיף לקערה
את שיבולת השועל
·
בקערה נוספת
להקציף חמאה, סוכר וקליפת לימון מגוררת עד לקבלת תערובת בהירה אוורירית
·
להוסיף מולסה,
סירופ תירס, ולהמשיך בהקצפה עד לקבלת תערובת קרמית וחלקה
·
להוסיף את
החלב והחומרים היבשים ולהמשיך בהקצפה מהירה עד לקבלת תערובת חלקה.
·
להוסיף את
קליפות התפוז, ולערבב היטיב.
·
לשפוך את
התערובת לתבנית, לכסות את התבנית בנייר אלומיניום
·
לאפות 40 דקות
·
להסיר את נייר
האלומיניום ולאפות עוד 20 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.