יום רביעי, 1 בנובמבר 2017

סמיפרדו

סמיפרדו
'סמיפרדו' (SEMIFREDDO) הוא קינוח איטלקי מפורסם שפירושו 'חצי קר', והוא מין מקפא במירקם שבין מוס לגלידה. הוא מספיק קפוא כדי לרענן, אבל נמס מיד כשמכניסים אותו לפה. הסמיפרדו מוגש לעיתים בשכבות, מעורב לרוב עם פירות הדר מסוכרים, פירות מיובשים, אגוזים, קרמל, שבבי עוגיות שקדים (אמרטי) איטלקיות, ליקרים ועוד. הסמיפרדו קל ומהיר להכנה, ואינו מצריך מכונת גלידה. ניתן להכינו מספר שעות לפני ההגשה.

במתכון הבסיסי :
מפרידים חלמונים מחלבונים
מקציפים חלמונים עם סוכר מעל באן-מארי
בנפרד מקציפים חלבונים עם סוכר
בנפרד מקציפים שמנת מתוקה להקצפה
מאחדים את החלמונים, חלבונים ושמנת מוקצפת
ומכאן אין גבול להוספת טעמים, תמצית ווניל, אבקת נס קפה, ליקרים למיניהם, פירות יבשים, פירות טריים, חלבה, שוקולד, אגוזים שונים, ועוד ועוד.


סמיפרדו חלבה ופיסטוקים
3 ביצים, מופרדות
4 כפות סוכר
1/2 1 מכלים (325 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם חלבה, מפוררת גס
1/2 כוס פיסטוקים קלויים, קצוצים גס
דבש
  
  • מרתיחים מים בסיר מעל להבה גבוהה. שמים בקערה חסינת חום את החלמונים ואת הסוכר, מניחים מעל הסיר עם המים רותחים כך שתחתית הסיר לא תיגע במים ומקציפים יחד, עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח. מסירים מהכיריים.
  • בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים לקצף יציב מאוד ומבהיק.
  • מאחדים את תערובת החלמונים וקצף החלבונים, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  • מאחדים את הקצפת עם תערובת החלמונים והקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, לתערובת אחידה.
  • מוסיפים לתערובת את החלבה ואת הפיסטוקים ומערבבים בתנועות קיפול אחידות, עד שהם נטמעים בתערובת.
  • מרפדים את התבנית ביריעה גדולה של ניילון נצמד, כך ששוליו ישתפלו הרבה מעבר לדפנות. יוצקים פנימה את התערובת, מחליקים את פניה, עוטפים בשולי הניילון הנצמד, מכסים בשכבה נוספת של ניילון נצמד ומקפיאים שלוש שעות לפחות (עד 3 ימים).
  • רבע שעה לפני ההגשה: מעבירים למקרר. ההפשרה החלקית הזאת יוצרת את האופייני לסמיפרדו .
  • ההגשה: מחלצים מהתבנית, מסירים את הניילון, יוצקים מלמעלה את הדבש, ומקשטים בפיסטוקים. פורסים ומגישים, אפשר עם עוד דבש ופיסטוקים לכל מנה.


סמיפרדו פצפוצי שוקולד וטקילה
2   מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
4
  ביצים מופרדות
1/4
  כוס + 1 כף סוכר
1
  כפית תמצית וניל
1/4
  כפית מלח
2
  כפות (30 מ"ל) טקילה
1
  כוס שוקולד מגורר

  • מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ושומרים במקרר.
  • מקציפים חלמונים, סוכר ותמצית וניל לתערובת תפוחה ובהירה.
  • מקציפים חלבונים ומלח לקצף רך ויציב בקערת מיקסר נקייה.
  • מקפלים את קצף החלבונים לקצף החלמונים, מוסיפים פנימה קצפת, טקילה ושוקולד מגורר ומקפלים לתערובת אחידה. יוצקים לכלי אטום ומקפיאים למשך הלילה.


סמיפרדו שקדים
1 כוס שבבי שקדים
1/2 כוס שוקולד מריר מגורד
1 כף ברנדי
4-5 כפות יין מוסקט לבן
5 ביצים מופרדות
1 כוס אבקת סוכר
6 עוגיות חמאה
2 כוסות שמנת מתוקה מוקצפת

  • מערבבים את השקדים העוגיות, השוקולד והברנדי במעבד מזון.
  • מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • בקערת  אחרת מערבבים את החלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קרם בהיר.
  • מאחדים את הקצפות לקערה אחת ומוסיפים את היין ואת השמנת המתוקה. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • בתבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים 1/3 מתערובת הקצפות ומעליה חצי מתערובת השקדים, מעל מסדרים 1/3 נוסף של תערובת הקצפות ואת יתרת השקדים ומעליהם שכבה נוספת של תערובת הקצפות. מיישרים ומקשטים בשקדים. מקררים בפריזר למשך הלילה.


סמיפרדו סילאן ומסקרפונה   
5 חלמונים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
3/4 כוס סילאן
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
1 כף פרנג’ליקו (ליקר אגוזי לוז)
500 גרם גבינת מסקרפונה
אגוזים קלויים שבורים גס
סילאן 

  • טורפים חלמונים עם סוכר וסילאן בקערה.
  • מחממים מיכל אחד של שמנת עם וליקר בסיר קטן לסף רתיחה.
  • מאחדים את השמנת החמה עם החלמונים תוך כדי השוואת טמפ’: יוצקים בכל פעם מעט מהשמנת הרותחת לחלמונים תוך כדי ערבוב עד לאיחוד התערובות. מקררים לטמפ’ החדר.
  • מקציפים מיכל נוסף של שמנת עם מסקרפונה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת אל החלמונים ויוצקים את התערובת לקופסה. מקפיאים כמה שעות.
  • מגישים כדורי מקפא בצלחת עם אגוזים קלויים וזילוף של סילאן.



סמיפרדו תות
500
  גרם תותים יפים
1
 כף חומץ בלסמי
1
 כף מיץ לימון טרי
4
  כפות סוכר
3
  כפות ליקר תפוזים
1/2 1
 כוסות שמנת מתוקה לקצפת
1/2
 כוס סוכר
150
 גרם מרנג, שבור ביד לחתיכות גדולות
2
 בננות, פרוסות דק

לרוטב תות:
150
  גרם תותים
כפית מיץ לימון
2
  כפות סוכר
  • במעבד מזון או בבלנדר מרסקים את התותים עם הבלסמי, מיץ לימון, 4 כפות סוכר וליקר תפוזים.
  • בקערה מקציפים את השמנת המתוקה עם חצי כוס סוכר
  • מעבירים כוס קצפת לתערובת התותים ומערבבים
  • מעבירים את תערובת התותים אל הקצפת, מוסיפים את המרנג השבור והבננות ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה (אם מתכוונים להפוך את הקינוח בהגשה, אפשר לסדר את הבננות בתחתית כלי ההקפאה(
  • מעבירים לכלים אישיים או לתבנית (רצוי בטבעות או בכלים שאפשר להוציא מהם את הקינוח) ומקפיאים כמה שעות

  

סמיפרדו שוקולד-מרשמלו-קפה
150   גרם מרשמלו
3/4
  כוס קפה חזק מאוד, רצוי אספרסו
1/2
  כוס חלב
200
  גרם שוקולד מריר
4
  כפות ויסקי או ברנדי
2
  כוסות שמנת לקצפת
1/4
  כוס סוכר
100
  גרם מרנג, שבור ביד לחתיכות גדולות

  • בסיר קטן ממיסים את המרשמלו בקפה ובחלב. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי. מקררים את התערובת לגמרי ומוסיפים את הוויסקי או הברנדי.
  • בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
  • מעבירים כוס מהקצפת אל תערובת השוקולד והמרשמלו ומערבבים.
  • מוסיפים את המרנג לקצפת ומערבבים בעדינות. מוסיפים את תערובת השוקולד לקצפת, ומקפלים פנימה בכמה תנועות מרית עדינות, רק עד שתתקבל דוגמת שיש, אך שתי התערובות לא יתערבבו לגמרי.
  • מעבירים לכלים אישיים להקפאה ומקפיאים כמה שעות.



סמיפרדו אגוזים ושוקולד 
1 כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים
1/2 כוס חלב חם (3% שומן)
175 גרם שוקולד מריר משובח קצוץ
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
3 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה

  • מרפדים את התבנית ביריעת ניילון נצמד עם שוליים עודפים באורך של כ-6 ס"מ. מניחים את התבנית במקפיא.
  • בקערת מעבד מזון קוצצים את האגוזים לפירורים גסים. מוסיפים את החלב החם ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
  • ממיסים את השוקולד מעל לסיר עם אדים. מוסיפים את תערובת האגוזים, מסירים את הסיר מהאש ומניחים אותו מעל סיר גדול יותר עם מי קרח. מצננים תוך ערבוב מדי פעם. מעבידים את התערובת המצוננת לקערה גדולה.
  • בקערת מערבל מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף לבן. בהדרגה מוסיפים את הסוכר, ומקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
  • בקערה מקוררת מקציפים את השמנת לקצף יציב. מקפלים פנימה בעדינות את קציפת החלבונים. מקפלים 1/4 מתערובת השמנת לתוך תערובת השוקולד. לבסוף מקפלים פנימה את שארית תערובת השמנת. יוצקים .לתוך התבנית המקוררת, מכסים ביריעת ניילון, ומקפיאים לפחות 8 שעות או כל הלילה.
  • ההגשה: הופכים את הסמיפרדו לצלחת הגשה. מסירים את הניילון, פורסים לפרוסות ומגישים. מקשטים באגוזים קצוצים או בשבבי שוקולד.

סמיפרדו רוזטה ופירות

סמיפרדו חמאת בוטנים

סמיפרדו לימונצ'לו ודובדבנים

סמיפרדו ליקר קפה

סמיפרדו תות שדה

סמיפרדו לימון



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה