יום שבת, 23 במרץ 2019

עוגת פרורים


עוגת פרורים
הכנת הפרורים
200 גרם / כוס וחצי קמח
160 גרם / 3/4 כוס סוכר חום
כפית הל או קינמון
רבע כפית מלח
140 גרם חמאה מומסת

לערבב קמח, סוכר, הל, מלח
להוסיף את החמאה המומסת ולערבב עד שמתקבלת תערובת פרורית לחה אחידה
לשמור בצד


הכנת העוגה
230 גרם / כוס + 2/3כוס קמח
כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
רבע כפית הל או קינמון
2 ביצים בטמפרטורת החדר
חצי כוס שמן
גביע יוגורט או אשל בטמפרטורת החדר
כפית תמצית ווניל
200 גרם / כוס סוכר

בקערה שנייה לערבב את כל החומרים היבשים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, הל.
בקערה נוספת לערבב את כל החומרים הרטובים, ביצים, שמן, יוגורט, תמצית ווניל וסוכר.
לערבב את שתי התערובות, היבשה והרטובה.




לשטח את התערובת שהתקבלה בתבנית אפייה.
ומעל לפזר את התערובת הפרורית.
לאפות בחום של 170 מעלות, 40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

הערה: אפשר להוסיף מילוי כלשהו בין עוגת הבסיס לשכבת הפרורים, מילוי כמו ריבה, שוקולד, פרג וכד'.