יום שני, 25 בינואר 2021

עוגיות ריבה ללא גלוטן

 

עוגיות ריבה ללא גלוטן

 

120 גרם חמאה רכה
70 גרם סוכר לבן
70 גרם סוכר חום דמררה
2 חלמונים
120 גרם (חצי כוס) חמאת שקדים או חמאת בוטנים
כפית תמצית ווניל
כוס + שלושת רבעי כוס קמח שקדים
40 (שליש כוס) גרם קורנפלור
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח

 

להקציף חמאה עם סוכר לבן וסוכר חום דמררה

להוסיף את החלמונים ולהמשיך בהקצפה
להוסיף את תמצית הווניל וחמאת השקדים / הבוטנים ולהמשיך בהקצפה
בקערה שנייה מערבבים קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח וקורנפלור
מאחדים את שתי התערובות, היבשה והרטובה
בעזרת כף גלידה קטנה יוצרים כדורים, בכל כדור יוצרים שקע
בכל שקע שמים כחצי כפית ריבה
לאפות בחום של 160 מעלות 13 דקות




ריצ'אלי

 ריצ'אלי

עוגיות שקדים תפוז מהמטבח האיטלקי

200   גרם קמח שקדים
100   גרם אבקת סוכר
2   חלבוני ביצה
1   כפית תמצית ווניל
1   כפית תמצית שקדים
רבע כפית מלח
רבע כפית אבקת אפייה
קליפת תפוז מגוררת
אבקת סוכר לציפוי

בקערה לערבב קמח שקדים, קליפת תפוז מגוררת, אבקת סוכר, אבקת אפייה, מלח


בקערה שנייה להקציף את חלבוני הביצים עד לקבלת קצף יציב
להוסיף לקצף את תמצית הווניל ותמצית השקדים ולהמשיך בהקצפה קצרה


להוסיף לקצף בהדרגה את תערובת היבשים, לערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה


להעביר את התערובת לניילון נצמד וליצור גליל


להניח את הגליל במקרר להתייצבות לשעה
לחתוך את הגליל לפרוסות, כדאי לטבול את הסכין באבקת סוכר כדי שלא יידבק


לצפות את הפרוסות באבקת סוכר



לאפות 15 דקות בחום של 170 מעלות