יום שבת, 28 באוקטובר 2017

קונוסים מבצק עלים

קונוסים מבצק עלים
להפשיר חבילת בצק עלים, הבצק צריך להיות קר כשעובדים איתו.
עבור כ-7 קונוסים צריך 300 גרם בצק עלים
קערה שטוחה עם סוכר
קונוסים ממתכת

חותכים את הבצק לרצועות בערך ברוחב של 2 ס"מ ובאורך של 40 ס"מ



להבריש את הרצועות במעט מאוד מים קרים
לגלגל סביב קונוס המתכת




להבריש שוב פעם עם מים קרים



לטבול את צד אחד של קונוס בסוכר



להניח את הקונוסים בתבנית אפייה כשהצד העליון הוא הצד המסוכר




לאפות כ-20 דקות בחום של 200 מעלות, עד להזהבת הבצק






ניתן למלא במיגוון מילויים: קצפת ופירות יער, מוס שוקולד, קרם ווניל ועוד.





כדורי תמרים ופצפוצי אורז

כדורי תמרים ופצפוצי אורז
2 חבילות תמרים מעוכים בוואקום
4 כוסות פצפוצי אורז (עדיף מאורז מלא)
200 גרם חמאה (או 100 גרם חמאה ו-100 גרם שמן קוקוס בכבישה קרה – יותר בריא).
שומשום


 


לחמם בסיר גדול את התמרים, החמאה והשמן קוקוס
למעוך בעזרת מזלג, מועך של פירה.
לאחר שראיתי שמדובר בעבודה סיזיפית העברתי את התערובת החמה לבלנדר ונתתי לו לעשות את העבודה. תוך 5 דקות ללא מאמץ מצידי התקבלה תערובת אחידה וחלקה.



להוסיף את פצפוצי האורז למערבל, ולהמשיך בערבול עד לקבלת תערובת אחידת, לא יותר מידי כדי שפצפוצי האורז יישארו שלמים.



להכניס למקרר לשעה כדי שהתערובת תתייצב.
בינתיים לקלות את השומשום על מחבת (ללא שמן) תוך בחישה מתמדת, עד לקבלת גוון זהבהב.
ליצור כדורים קטנים מהתערובת ולגלגל בשומשום
להניח בעטרות נייר ולהכניס למקרר ללילה כדי שהכדורים יתמצקו ויתייצבו.