דובשניות
- Leckerli
עוגיות הלקרלי
הומצאו בזמן שהיו אסיפות של הכנסייה בבזל בין השנים 1431 עד 1449, עבור אורחי
הוועידות.
Lecker פירושו טעים בגרמנית.
העוגיות נראות כמו ביסקוויט, ומורכבות מקמח, דבש,
סוכר, תבלינים, קליפות הדר מסוכר ושקדים, ומזוגגות בסוכר.
300 גרם קמח לבן
60 גרם קמח מלא
חצי כפית אבקת אפייה
270 גרם דבש
120 גרם סוכר
קליפת לימון אחד מגוררת
כפית קינמון
כפית זנגביל
רבע כפית ציפורן
רבע כפית הל
קורט פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
120 גרם גפרורי שקדים
120 גרם קליפות תפוז קצוצות
רבע כוס קירש (ברנדי דובדבנים) או מיץ תפוזים
לזיגוג:
100 גרם אבקת סוכר
כפית מיץ לימון
שתי כפות מים
לערבב בקערה שני סוגי קמח ואבקת אפייה
בסיר קטן לחמם דבש, סוכר ותבלינים עד להמסת הסוכר
להוסיף לסיר את השקדים וקליפות התפוזים
להוסיף את הקירש
לאחד את תערובת הקמח עם תערובת הדבש
ללוש עד ליצירת בצק, מאוד קשה ליצור במתכון הזה את
הבצק, בהתחלה ממש נאבקתי, חשבתי שאולי חסרים כאן נוזלים, בסופו של דבר הכנסתי הכול
למערבל ויצא יופי של בצק ללא כל מאמץ.
להניח נייר אפייה משומן בתבנית בגודל של 25 על 35
בערך, רצוי שנייר האפייה יבצבץ מצידי התבנית כדי שיהיה קל לשלוף את המאפה מהתבנית.
לשטח על נייר האפייה את הבצק, להדק היטיב, ולהשתדל
שהעובי יהיה אחיד.
לאפות בחום של 170 מעלות, 25 דקות.
לערבב את חומרי הזיגוג בזמן האפייה, לא למהר
להוסיף מים, לערבב בסבלנות עד שנוצר קרם לבן וחלק.
למרוח את הזיגוג עם הוצאת המאפה מהתנור.
לשלוף את המאפה בשלמותו בעזרת נייר האפייה
ולחתוך לקוביות קטנות.
סרטון בגרמנית
וקיבלתי את התרגום
למתכון מגרמנית מחמי היקר
מתכון ל-75 חתיכות.
300 גרם דבש
200 גרם סוכר חום
120 גרם חמאה
400 גרם קמח.
3 כפיות אבקת אפייה
3 כפיות פלפל אנגלי
150 גרם אגוזי מלך
150 גרם פירות יבשים
5 כפות מיץ דובדבנים
8 כפות מיץ תפוזים
150 גרם אבקת סוכר
הכנה:
לחמם בסיר דבש, סוכר חום, חמאה. עד להמסת הסוכר. להניח להתקרר.
לערבב את הקמח, אבקת אפיה והפלפל אנגלי בקערה.
לחתוך את אגוזי המלך והפירות היבשים לחתיכות קטנות.
לערבב את תערובת הדבש עם 3 כפות מיץ דובדבנים ו- 5 כפות מיץ תפוזים
לערבב את כל החומרים ליצירת בצק
לשפוך את התערובת לתבנית, ולישר עם כף רטובה.
לחמם את התנור מראש ל-180
להכניס את התבנית לתנור, להוריד טמפרטורה, ולאפות 15 דקות ב-150 מעלות
לערבב 2 כפות מיץ דובדובנים, 3 כפות מיץ תפוזים ואבקת הסוכר, ולפזר על העוגה החמה.
להניח את העוגה להתקרר. כשהעוגה קרה, מומלץ לחתוך למעוינים של 5 סמ.