יום ראשון, 19 בנובמבר 2017

מינה - פסטל דה פסח

מינה – פסטל דה פסח
המינה היא מאפה לפסח, המורכבת  משכבות של מצות כאשר ביניהן אינפור אפשרויות של מליות.
חשוב להרטיב את המצות, להמתין עד לריכוכן, ואז להבריש אותן משני צידיהן בשמן זית.

מינה בשר
כ-8 מצות
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצים
500 גרם בשר בקר טחון
500 גרם בשר הודו / עוף טחון
חופן פטרוזיליה
3 כפות גדושות של רסק עגבניות
חצי כוס מים רותחים
2 כפיות כמון
2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
2 כפיות מלח
רבע כפית פלפל שחור
חופן פטרוזיליה
חופן צנוברים
2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים
4 ביצים
2 כפות קמח מצה.

להרטיב את המצות, לעטוף אותן במגבת, ולהניח להן להתרכך.
לטגן את הבצל עד להזהבה
להוסיף את השום ולהמשיך בטיגון עוד כשתי דקות, להיזהר לא לשרוף את השום.
להוסיף את הבשר הטחון, להמשיך בטיגון תוך כדי פירור הבשר בעזרת כף עץ, עד שהבשר מוכן.
להוסיף כמון, זרעי כוסברה, מלח ופלפל שחור, לערבב היטיב
להוסיף רסק עגבניות, לערבב
להוסיף מים רותחים  לערבב היטיב, להמשיך בבישול עד שכול הנוזלים מצטמצמים.
לכבות את האש ולהמתין לקירורו.
להוסיף לתערובת את הביצים, תפוחי האדמה, קמח מצה, צנוברים ופטרוזיליה, לערבב היטיב.
להבריש בשמן זית את המצות הרכות
לסדר בתבנית אפייה שכבות של מצות ומלית הבשר
לכסות ברדיד אלומיניום
לאפות בחום של 180 מעלות, 30 דקות.
מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום.
אם הפשטידה נראית יבשה אפשר לערבב כוס מים רותחים עם 2 כפות רסק עגבניות או חצי כוס מים רותחים בחושים עם כף אבקת מרק עוף, לשפוך על הפשטידה, ולהכניס לתנור לאפייה נוספת של 5 דקות.




מינה פטריות ותרד
כ-8 מצות
בצל גדול קצוץ
2 סלסלות של פטריות שמפיניון קצוצות
חבילת עלי תרד קפואה מופשרת.
כוס מים רותחים
2 כפות אבקת מרק פטריות
רבע כפית פלפל שחור
חצי חבילת גבינה בולגרית מפוררת
3 ביצים
2 כפות קמח מצה

להרטיב את המצות ולעטוף אותן במגבת.
לטגן את הבצל עד להזהבה
להוסיף את הפטריות, להמשיך בטיגון עד שרוב הנוזלים של הפטריות הצטמצמו.
לסחוט היטיב את התרד ולהוסיף אותו למחבת, להמשיך בטיגון ערבוב כ-5 דקות.
לערבב מים רותחים עם אבקת מרק פטריות ולהוסיף למחבת.
להוסיף פלפל שחור
לכבות את האש, לקרר מעט
להוסיף  ביצים וקמח מצה ולערבב היטיב
להבריש את המצות בשמן זית
לסדר שכבות של מצות, מילוי התרד והפיטריות וגבינה בולגרית.
לכסות ברדיד אלומיניום
לאפות בחום של 180 מעלות, 30 דקות
להוציא את המאפה מהתנור, להסיר את רדיד האלומיניום.
אם המאפה יבש, לערבב חצי כוס מים רותחים, כף אבקת מרק פטריות, וחצי כוס חלב, ולשפוך על המאפה, ולהכניס לתנור לאפייה של 5 דקות נוספות.




פאי לפסח

פאי לפסח
תחתית של פאי המתאימה לפסח, אותה ניתן למלא במה שרוצים, פרג, שוקולד, ריבה וכד'.
אני הכנתי מילוי של דובדבנים.
חשוב להקפיד על כל השלבים, אחרת תחתית הפאי מתפוררת.

250 גרם עוגיות יין של פסח טחונות דק
100 גרם קמח שקדים
2 כפות סוכר
100 גרם חמאה מומסת.

לערבב את כל החומרים
לשטח בתבנית אפייה, הבסיס ודפנות התבנית
להכניס למקפיא ל-20 דקות
לאפות בחום של 160 מעלות, 15 דקות, עד להזהבה קלה.

המילוי
3 כוסות דובדבנים קפואים מופשרים
שלושת רבעי / 150 גרם סוכר
רבע כוס / 30 גרם קורנפלור
רבע כפית מלח
רבע כוס מים

לבשל תוך כדי ערבוב, עד שכל הסוכר נמס, והתערובת מסמיכה.
לפזר את תערובת המילוי על תחתית הפאי
אפשר להוסיף מעל קצפת


עוגת תפוזים עם קמח שקדים - 2

עוגת תפוזים עסיסית לפסח
עוגת פסח עסיסית מאוד, כדאי לאפות בתבנית קוגלהוף עגולה, עושה רושם מצוין, מתאימה כקינוח לליל הסדר כי היא עוגת פרווה. וחשוב לכסות אותה בניילון נצמד כדי שתישאר עסיסית.
הכנתי אותה יומיים לפני ליל הסדר והיא הייתה מצויינת.

3 ביצים בטמפרטורת החדר
שלושת רבעי כוס / 150 גרם סוכר
קליפת תפוז מגוררת
שליש כוס מיץ תפוזים
שליש כוס שמן
300 גרם שקדים טחונים דק

להקציף ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
להוסיף קליפת תפוז, מיץ תפוזים ושמן ולהמשיך בערבול
להוסיף את אבקת השקדים ולערבל עד לקבלת תערובת אחידה
לשמן תבנית אפייה ולשפוך לתוכה את התערובת
לאפות ב-180 מעלות, 40 דקות,

סרטון הכנת העוגה בעברית



עוגת תפוזים עם קמח שקדים

עוגת תפוזים עם קמח שקדים
2 תפוזים
6 ביצים
כוס ורבע סוכר
חצי כפית אבקת אפייה
כוס ורבע קמח שקדים

2 תפוזים – לבשל שעתיים עם הקליפה
לחתוך את התפוזים, לסלק את הגרעינים מתוכם, ולרסק במעבד מזון

להקציף 6 ביצים שלמות + כוס ורבע סוכר
להוסיף את רסק התפוזים
להוסיף חצי כפית אבקת אפייה
להוסיף כוס ורבע קמח שקדים
לאפות בחום 170 מעלות כ-50 דקות.