מינה – פסטל דה פסח
המינה היא מאפה לפסח, המורכבת משכבות של מצות כאשר ביניהן אינפור אפשרויות של
מליות.
חשוב להרטיב את המצות, להמתין עד לריכוכן, ואז
להבריש אותן משני צידיהן בשמן זית.
מינה בשר
כ-8 מצות
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצים
500 גרם בשר בקר טחון
500 גרם בשר הודו / עוף טחון
חופן פטרוזיליה
3 כפות גדושות של רסק עגבניות
חצי כוס מים רותחים
2 כפיות כמון
2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
2 כפיות מלח
רבע כפית פלפל שחור
חופן פטרוזיליה
חופן צנוברים
2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים
4 ביצים
2 כפות קמח מצה.
להרטיב את המצות, לעטוף אותן במגבת, ולהניח להן
להתרכך.
לטגן את הבצל עד להזהבה
להוסיף את השום ולהמשיך בטיגון עוד כשתי דקות,
להיזהר לא לשרוף את השום.
להוסיף את הבשר הטחון, להמשיך בטיגון תוך כדי
פירור הבשר בעזרת כף עץ, עד שהבשר מוכן.
להוסיף כמון, זרעי כוסברה, מלח ופלפל שחור, לערבב
היטיב
להוסיף רסק עגבניות, לערבב
להוסיף מים רותחים לערבב היטיב, להמשיך בבישול עד שכול הנוזלים
מצטמצמים.
לכבות את האש ולהמתין לקירורו.
להוסיף לתערובת את הביצים, תפוחי האדמה, קמח מצה,
צנוברים ופטרוזיליה, לערבב היטיב.
להבריש בשמן זית את המצות הרכות
לסדר בתבנית אפייה שכבות של מצות ומלית הבשר
לכסות ברדיד אלומיניום
לאפות בחום של 180 מעלות, 30 דקות.
מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום.
אם הפשטידה נראית יבשה אפשר לערבב כוס מים רותחים
עם 2 כפות רסק עגבניות או חצי כוס מים רותחים בחושים עם כף אבקת מרק עוף, לשפוך על
הפשטידה, ולהכניס לתנור לאפייה נוספת של 5 דקות.
מינה פטריות ותרד
כ-8 מצות
בצל גדול קצוץ
2 סלסלות של פטריות שמפיניון קצוצות
חבילת עלי תרד קפואה מופשרת.
כוס מים רותחים
2 כפות אבקת מרק פטריות
רבע כפית פלפל שחור
חצי חבילת גבינה בולגרית מפוררת
3 ביצים
2 כפות קמח מצה
להרטיב את המצות ולעטוף אותן במגבת.
לטגן את הבצל עד להזהבה
להוסיף את הפטריות, להמשיך בטיגון עד שרוב הנוזלים
של הפטריות הצטמצמו.
לסחוט היטיב את התרד ולהוסיף אותו למחבת, להמשיך
בטיגון ערבוב כ-5 דקות.
לערבב מים רותחים עם אבקת מרק פטריות ולהוסיף
למחבת.
להוסיף פלפל שחור
לכבות את האש, לקרר מעט
להוסיף
ביצים וקמח מצה ולערבב היטיב
להבריש את המצות בשמן זית
לסדר שכבות של מצות, מילוי התרד והפיטריות וגבינה
בולגרית.
לכסות ברדיד אלומיניום
לאפות בחום של 180 מעלות, 30 דקות
להוציא את המאפה מהתנור, להסיר את רדיד
האלומיניום.
אם המאפה יבש, לערבב חצי כוס מים רותחים, כף אבקת
מרק פטריות, וחצי כוס חלב, ולשפוך על המאפה, ולהכניס לתנור לאפייה של 5 דקות
נוספות.