יום שבת, 26 בינואר 2019

פודינג פירות יבשים



מצרכים
150   גרם משמש מיובש קצוץ
150   גרם שזיף מיובש קצוץ
  150 גרם תאנה מיובשת קצוצה
100   גרם צימוק כהה
100   גרם צימוק בהיר
100   גרם חמוציות מיובשות
50   גרם קליפות תפוז מסוכרות קצוצות
קליפת תפוז מגוררת
מיץ תפוז אחד
כוס יין אדום
כפית אבקת זנגביל
כפית אבקת קינמון
כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כפית אבקת ציפורן
חצי כפית אגוז מוסקט
160   גרם דבש
200   גרם חמאה
2   תפוחים מקולפים וקצוצים

הכנה:
לערבב את כל החומרים, מלבד הדבש והחמאה, ולהכניס למקרר ללילה.
להוסיף את הדבש והחמאה.
לבשל על אש נמוכה, עד שהדבש והחמאה נמסים לגמרי ומתקבלת תערובת אחידה.

את התערובת שהתקבלה אפשר לאכול כמו שהיא כקינוח לצד גלידה או קצפת.

אפשר להכין מהתערובת עוגות.

התערובת נשמרת במקרר עד חצי שנה אם שומרים אותה בצנצנות מעוקרות.
כדי לעקר את הצנצנות שופכים מעט מים לכל צנצנת ומכניסים למיקרוגל לשתי דקות, עד שהמים רותחים ומעלים אדים. ואז מרוקנים את המים וממלאים את הצנצנות בתערובת הפודינג כשהצנצנות עדיין חמות.






עוגת פודינג Butterscotch


עוגת פודינג Butterscotch
מקורה של עוגה זו מקוויבק קנדה, שם היא נקראת Pouding Chomeur שפירושו "פודינג האיש המובטל", או שכיח יותר "פודינג האיש העני".
שמות נוספים "פודינג סירופ מייפל", "פודינג סוכר חום".
אומרים שהמתכון נוצר בתקופת השפל הכלכלי.
מתעוררת השאלה איך יכול להיות שהעוגה נקראת "פודינג האיש העני" ומשתמשים פה בסירופ מייפל, שהוא מוצר יקר. ובכן העוגה נוצרה בקוויבק קנדה, שם גידלו מייפל שהיה נגיש לתושבים גם בתקופות של שפל כלכלי.

מתכון זה מורכב מעוגה ומרוטב, אופים יחד עוגה שעליה שופכים את הרוטב. ובסוף האפייה העוגה תופחת ועולה כלפי מעלה והרוטב מסמיך ושוקע בתחתית העוגה. נוהגים לאכול אותה חמה עם גלידת ווניל או פירות טריים חמצמצים בגלל המתיקות הרבה של העוגה.
כשהעוגה מתקררת הרוטב מתקשה, וצריך לחמם אותה במיקרו.
העוגה יוצאת מאוד מתוקה, אפשר לא להוסיף את כל כמות הרוטב.

מתכון
להביא לרתיחה:
2 כוסות סירופ מייפל
2 כוסות שמנת
ולהניח בצד

להקציף:
3/4 כוס חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר

להוסיף:
רבע כפית תמצית ווניל

להוסיף אחת אחת:
2 ביצים בטמפרטורת החדר
עד שמתקבלת תערובת אחידה.

להוסיף:
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
1 + 3/4 כוס קמח
לערבב רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
להעביר את התערובת לתבנית.
לשפוך על תערובת העוגה את סירופ השמנת מייפל.
לאפות בחום של 200 מעלות, חצי שעה, עד שהעוגה מזהיבה, וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
להניח להתקרר 10 דקות, ולהגיש מיד.

מתכון
200 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפייה
רבע כפית מלח
ביצה בטמפרטורת החדר
חצי כפית תמצית ווניל
60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
50 גרם סוכר
3/4 כוס חלב

לרוטב
כוס מים
כוס סוכר חום
חצי כוס מייפל
25 גרם חמאה

לחמם תנור ל-180 מעלות.
לשמן תבנית אפייה מרובעת בגודל של 20 ס"מ.

העוגה:
בקערה לערבב קמח עם אבקת אפייה ומלח.
להקציף במערבל חמאה עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה, תפוחה ואוורירית.
להוסיף למערבל את הביצה ולהמשיך בערבול עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף את תערובת הקמח והחלב לסירוגין, חצי קמח חצי חלב כל פעם.
לפזר את התערובת בצורה אחידה בתבנית.

הרוטב:
להביא לרתיחה את המים, סוכר חום, סירופ מייפל והחמאה, לערבב כל הזמן.

לשפוך את הרוטב על תערובת העוגה שבתבנית.
לאפות 35 דקות, עד שהעוגה תופחת ומתחילה להיפרד מדפנות התבנית.
וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
להניח להתקרר 10 דקות לפני ההגשה.
הכי טוב לאכול את העוגה הזו חמימה.
עדיף לצד גלידה ווניל.
לשמור במקרר ולחמם לפני הגשה.