עוגת סולת תפוזים
4 ביצים
220 גרם סוכר
זסט מתפוז אחד
קורט מלח
כפית תמצית ווניל
כוס שמן
כוס חלב או מיץ תפוזים
400 גרם סולת
20 (2 כפות מלאות) גרם קמח
2 כפיות אבקת אפייה
סירופ:
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים
שלושת רבעי כוס מים
כוס וחצי אבקת סוכר
שליש כוס דבש
2 כפיות מי זהר (תפוז)
להקציף את הביצים, המלח והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
להוסיף סזט תפוז, כפית תמצית ווניל, ולהמשיך בהקצפה
בקערה נפרדת לערבב סולת, קמח ואבקת אפייה
לערבב את שתי התערובות
להוסיף כוס שמן ולערבב היטיב
להוסיף כוס חלב / מיץ תפוזים
לאפות בחום של 170 מעלות כארבעים דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
לחמם את חומרי הסירופ כחמש דקות על אש בינונית, ולצקת על העוגה כשהסירופ חם
להניח להתקרר לפחות שעה לפני שפורסים.