יום שבת, 3 בפברואר 2018

בארפי שוקולד

בארפי שוקולד
3/4 כוס קמח
3 כפות אבקת קקאו
כוס סוכר
1/3 כוס מים
1/4 כוס גהי

לחמם גהי במחבת
להוסיף קמח ולטגן לערבב כדקה
להוסיף אבקת קקאו לערבב היטיב
להעביר את התערובת לצלחת
באותה מחבת לחמם מים וסוכר עד לשלב ה'חוט', (כשלוקחים מעט מהתערובת בין האצבע לאגודל אפשר ליצור חוט).
לכבות את האש
ולהוסיף למחבת את תערובת הקמח ולערבב היטיב כחמש דקות עד שהתערובת מסמיכה.
להעביר את התערובת לתבנית משומנת וליישר אותה.
להניח להתקרר כחצי שעה ולחתוך לקוביות
  

בארפי שוקולד בשתי שכבות
5 כוסות אבקת חלב
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
150גרם אבקת סוכר
חצי כוס שוקולד צ'יפס
כפית אבקת קקאו לא ממותק

לערבב בקערה אבקת חלב, אבקת סוכר ושמנת
להכניס למיקרוגל לדקה ולערבב היטיב שלא יהיו גושים
לחזור על הפעולה – דקה במקרו וערבוב שמונה פעמים עד שמתקבלת תערובת תפוחה וסמיכה
לרפד תבנית אפייה קטנה בנייר פרגמנט
לשפוך לתבנית שלושת רבעי תערובת
לרבע התערובת שנשארה בקערה מוסיפים את השוקולד צ'יפס והאבקת קקאו,
מערבבים היטיב עד שכל השוקולד נמס ושופכים בעדינות לתבנית
להכניס למקרר להתייצבות
לחתוך למעוינים או קוביות