יום שני, 2 בנובמבר 2020

עוגת רעידת אדמה

 

120 גרם שוקולד מריר קצוץ
שתי כוס ורבע קמח
שלושת רבעי כוס קקאו לא ממותק
כפית וחצי אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
כוס קפה חמים
גביע גיל
280 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר
5 ביצים
כפית תמצית ווניל

כוס קוקוס
כוס פקאן קצוץ
כוס שוקולד צ'יפס

100 גרם חמאה
חבילת גבינת שמנת
300 גרם אבקת סוכר

מכינים את תערובת עוגת השוקולד:
להמיס את השוקולד מעל סיר עם מים רותחים ולהניח להתקרר לטמפרטורת החדר


בקערה נפרדת לערבב קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.


בקערה נוספת לערבב תמצית ווניל, קפה או מים עם גיל.


להקציף 280 גרם חמאה עד שתהייה חלקה וקרמית.


להוסיף סוכר ולהמשיך בהקצפה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית
להוסיף את הביצים אחת אחת, להמשיך בהקצפה לאחר כל הוספת ביצה


להוסיף את השוקולד המומס ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה
להוסיף את תערובת הקפה+גיל, ואת תערובת הקמח לסירוגין, בשלוש פעמים
לערבב טוב לאחר כל הוספה, לערבב רק עד שתתקבל תערובת אחידה, לא יותר מידי.

לשמן תבנית אפייה
לפזר בתבנית את הקוקוס, שוקולד צ'יפס והפקאן.


לשפוך את תערובת עוגת השוקולד
להמיס את החמאה עם הגבינה על אש נמוכה


להוסיף לסיר את אבקת הסוכר, לערבב היטב ולשפוך לתבנית מעל תערובת עוגת השוקולד
לערבב בתנועות סיבוביות את תערובת השוקולד ותערובת הגבינה לקבלת תערובת משובצת שחור לבן


לאפות בחום של 170 מעלות, כ-45 דקות עד שנוצר קרום קשה סדוק - המראה שמקנה לעוגה את השם "רעידת אדמה".