עוגת
גזר וקוקוס
העוגה מכילה קמח, סוכר, ביצים וגזר, יש
המוסיפים לעוגה אגוזים, צימוקים, אננס וקוקוס.
בצפון אמריקה נוהגים לצפות את העוגה
בציפוי העשוי מגבינת שמנת ואבקת סוכר מוקצפים.
השתמשו בגזר בעוגות מתוקות מאז תקופת
ימי הביניים, במהלך אותה תקופה ממתיקים היו יקרים מאוד וקשים להשגה, בזמן שגזר,
שהכיל סוכר יותר מכל ירק אחר מלבד סלק סוכר,
היה הרבה יותר קל להשגה והשתמשו בו כדי להמתיק קינוחים. הפופולאריות של
עוגת הגזר קמה לתחייה בבריטניה בגלל הקיצוב במזון במהלך מלחמת העולם השנייה.
עוגות גזר הפכו להיות ברי השגה במסעדות
בארה"ב בתחילת שנות ה-60 של המאה ה-20. בהתחלה זה היה מוצר חדש, אבל אנשים כל
כך אהבו אותן שעוגות גזר הפכו להיות קינוח סטנדרטי. ב-2005 עוגת גזר דורגה יחד עם
גלידה במקום החמישי של השיגעון החולף במזון של שנות ה-70.
עם השנים הפופולאריות שלה דעכה.
להקציף יחד
3 ביצים
שקית סוכר ווניל
כוס שמן
להוסיף ולערבל
2 כוסות גזר מגורר (כ-4 גזרים גדולים)
כוס וחצי קוקוס (150 גרם )
לערבב בקערה נפרדת
2 כוסות קמח (280 גרם )
2 כפיות סודה לשתייה
רבע כפית מלח
2 כפיות גדושות קינמון
כפית זנגביל
לאחד את התערובת היבשה עם התערובת
הרטובה
להוסיף כוס אגוזי מלך / פקאן אגוזי לוז
קצוצים, או כוס תערובת אגוזים.
להוסיף כוס חמוציות / משמש מיובש / אננס
מיובש, או כוס תערובת פירות יבשים.
לאפות ב-160 מעלות, כשעה, עד שקיסם
שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים מעט לחים.
לפזר אבקת סוכר.