יום שישי, 25 באוגוסט 2017

עוגת גזר וקוקוס



עוגת גזר וקוקוס
העוגה מכילה קמח, סוכר, ביצים וגזר, יש המוסיפים לעוגה אגוזים, צימוקים, אננס וקוקוס.
בצפון אמריקה נוהגים לצפות את העוגה בציפוי העשוי מגבינת שמנת ואבקת סוכר מוקצפים.
השתמשו בגזר בעוגות מתוקות מאז תקופת ימי הביניים, במהלך אותה תקופה ממתיקים היו יקרים מאוד וקשים להשגה, בזמן שגזר, שהכיל סוכר יותר מכל ירק אחר מלבד סלק סוכר,  היה הרבה יותר קל להשגה והשתמשו בו כדי להמתיק קינוחים. הפופולאריות של עוגת הגזר קמה לתחייה בבריטניה בגלל הקיצוב במזון במהלך מלחמת העולם השנייה.
עוגות גזר הפכו להיות ברי השגה במסעדות בארה"ב בתחילת שנות ה-60 של המאה ה-20. בהתחלה זה היה מוצר חדש, אבל אנשים כל כך אהבו אותן שעוגות גזר הפכו להיות קינוח סטנדרטי. ב-2005 עוגת גזר דורגה יחד עם גלידה במקום החמישי של השיגעון החולף במזון של שנות ה-70.
עם השנים הפופולאריות שלה דעכה.


להקציף יחד
3 ביצים
360 גרם סוכר חום כהה
שקית סוכר ווניל
כוס שמן



להוסיף ולערבל
2 כוסות גזר מגורר (כ-4 גזרים גדולים)
כוס וחצי קוקוס (150 גרם)



לערבב בקערה נפרדת
2 כוסות קמח (280 גרם)
2 כפיות סודה לשתייה
רבע כפית מלח
2 כפיות גדושות קינמון
כפית זנגביל



לאחד את התערובת היבשה עם התערובת הרטובה
להוסיף כוס אגוזי מלך / פקאן אגוזי לוז קצוצים, או כוס תערובת אגוזים.
להוסיף כוס חמוציות / משמש מיובש / אננס מיובש, או כוס תערובת פירות יבשים.
לאפות ב-160 מעלות, כשעה, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים מעט לחים.
לפזר אבקת סוכר.


עוגת בננות ומייפל

עוגת בננות ומייפל
3 בננות בשלות
כוס שמן
3 ביצים
כוס סוכר
2 כוסות קמח
2 כפיות קינמון
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים
כוס סירופ מייפל

בקערה גדולה למעוך את הבננות


להוסיף שמן, ביצים, סוכר וחצי כוס מייפל, ולערבב היטיב
בקערה נפרדת לערבב קמח, קינמון ואבקת אפייה


לאחד את שתי התערובות הרטובה והיבשה
לא לערבב יותר מידי, רק עד שהקמח נטמע בתערובת הרטובה
מוסיפים את האגוזים



משמנים 2 תבניות קינגליש קייק ומעבירים לתבניות את התערובת
לאפות בחום של 160 מעלות למשך 40 דקות
בינתיים מחממים חצי כוס סירופ מייפל, מחממים לא מרתיחים
מוציאים את העוגה מהתנור, מחוררים את העוגה בעזרת קיסם או שיפוד עץ
שופכים את סירופ המייפל על העוגה בעודה חמה.







עוגת אפרסמונים

עוגת אפרסמונים
4 אפרסמונים בשלים מקולפים וטחונים
2 ביצים
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
כוס וחצי קמח
רבע כפית אגוז מוסקט
כפית קינמון
כפית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
שליש כוס פקאן קצוץ גס

להקציף ביצים עם סוכר
להוסיף בזרם דק את השמן תוך כדי ערבול
להוסיף את האפרסמון
לערבב בקערה נפרדת את הקמח, אגוז המוסקט, הקינמון, מלח, ואבקת אפייה
להוסיף את החומרים היבשים לתוך קערת המערבל עם החומרים הרטובים
להוסיף את אגוזי הפקאן
לאפות בחום של 170 מעלות כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.