יום רביעי, 1 בנובמבר 2017

גרניטה

גרניטה
ה"ברד" האיטלקי, זהו קינוח איטלקי ממוצא סיציליאני העשוי בדרך כלל ממיצי פירות, קפה או יין מעורבבים עם סירופ סוכר. הגרניטה מוקפאת למשך כמה שעות כשמדי זמן מה מערבלים אותה ידנית במזלג מה שמקנה לה מרקם ברדי של גרגרי קרח עדינים. את הגרניטה מכינים כמו סורבה אך המרקם של הגרניטה גס יותר, את הגרניטה לעומת הסורבה מערבבים לעיתים רחוקות יותר, כך נוצרים יותר גבישי קרח.
בסיציליה מרקם הגרניטה נוטה להיות גס יותר מאשר בשאר העולם אך משתנה מעיר לעיר. הטעמים המסורתיים הם: לימון, מנדרינה, שקדים ומנטה וכן תותים ותותי בר בעונה. בעיר קטניה נהוג גם להכין גרניטה משוקולד.
ההכנה של הגרניטה די קבועה, מכינים סירופ סוכר, מערבבים עם איזשהו פרי מרוסק או מיץ פרי, למבוגרים מוסיפים איזשהו סוג של אלכוהול, את כל התערובת מעבירים לכלי שטוח וגדול, כמו למשל תבנית אפייה, מניחים במקפיא, ומידי חצי שעה בערך מגרדים את התערובת עם מזלג, עד שנוצרים שבבי קרח.
קיימות אינספור ווריאציות, וכל אחד יכול להכין עפ"י הטעם האישי. ואם מה שמכינים לא מצליח, אפשר להפשיר, להוסיף טעמים ולהתחיל מחדש את תהליך ההקפאה.
אפשר להגיש את הגרניטה כמנת קינוח בפני עצמה או כתוספת לעוגה, קומפוט, סלט פירות, עוגת שוקולד חמה.
סירופ סוכר
מביאים לרתיחה כמויות שוות של מים וסוכר (על כל כוס מים כוס סוכר), מוודאים שכל הסוכר נמס.
אם רוצים מתכון פחות מתוק מורידים מכמות הסוכר


גרניטה לימון
חצי כוס מיץ לימון
שליש כוס סוכר
2 כוסות מים

מביאים את המים לרתיחה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסתו המוחלטת
מצננים
מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים
מעבירים לתבנית שטוחה גדולה ולמקפיא.
מוציאים כל חצי שעה ומגרדים עם מזלג.

גרניטה אבטיח
2 כוסות סוכר
3 כוסות מים רותחים
אבטיח
כוס עלי ריחן טריים
3 כוסות מים קרים

מעבירים את המים הרותחים לקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסתו המוחלטת של הסוכר, מצננים.
מרסקים את האבטיח במעבד מזון, עם עלי הריחן לרסק אחיד ודליל.
מוסיפים את האבטיח המרוסק לסירופ הסוכר.
בשלב זה טועמים ומתקנים לפי הטעם האישי.
מעבירים לתבנית שטוחה ולמקפיא.
  
גרניטה קפה
6 כפות אבקת נס קפה
ליטר מים חמים
6 כפות סוכר

מערבבים את כל החומרים
טועמים ומתקנים
מעבירים לתבנית שטוחה גדולה ולמקפיא

לאחר שמחלקים את הגרניטה המוכנה לכוסות אפשר להוסיף קצפת.

גרניטה וודקה רימונים
2 כוסות מים
כוס וחצי סוכר
כוס תרכיז רימונים
חצי כוס וודקה

מכינים סירופ סוכר
מוסיפים את תרכיז הרימונים והוודקה
מערבבים ומעבירים לתבנית ולמקפיא

גרניטה תה
כוס סוכר
2 כוסות מים
2 שקיות תה שאוהבים

מרתיחים את המים
מוסיפים סוכר ותה
מצננים, מוציאים את שקיות התה
מעבירים לתבנית שטוחה ולמקפיא

גרניטה אננס ויין נתזים
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
אננס
4 כוסות נקטר אננס
כוס יין נתזים

מכינים סירופ מהמים והסוכר
מרסקים את האננס
מערבבים את סירופ הסוכר, האננס המרוסק, הנקטר והיין
שופכים הכול לתבנית שטוחה ולמקפיא

גרניטה אספרסו
2 כוסות אספרסו או קפה חזק מאוד אחר
כוס סוכר
3 כוסות מים

מחממים את כל החומרים יחד עד שכול הסוכר נמס
מצננים
מעבירים לתבנית שטוחה ולמקפיא

גרניטה מיין מתובל
בקבוק יין אדום
כוס סוכר (אם היין מתוק אין צורך, או לפי הטעם)
מקל קינמון
3 מסמרי ציפורן
פרוסת זנגביל טרי
כוס מיץ תפוזים
זסט של תפוז ולימון

לחמם את כל החומרים בסיר על אש נמוכה מספר דקות
לצנן במקרר מספר שעות כדי שכול הטעמים ייספגו ביין
לסנן
להעביר לתבנית שטוחה ולמקפיא

סרטוני הדגמה
סירופ פשוט

גרניטה אבטיח

גרניטה לימון

גרניטה תות שדה

גרניטה קפה

גרניטה רימון

ספרינג גרניטה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה