יום רביעי, 1 בנובמבר 2017

ספומוני

ספומוני
סוג של גלידה שהיא המומחיות של נאפולי באיטליה. גלידה המורכבת משלוש שכבות שונות של גלידה: שוקולד, פיסטוקים ודובדבן הוא השילוב הפופולארי. אפשר ליצור שילובים שונים של גלידה ולהוסיף פירות יבשים וסוגים שונים של אגוזים.
במקור, בימים של לפני הגלידה, ספומוני היה סורבה מעורב בכמות גדולה של מרנג איטלקי (חלבוני ביצים מוקצפים ממותקים עם סירופ סוכר חם). מקור המילה הוא מהמילה האיטלקי spuma שפירושה קצף, בגלל החלבונים המוקצפים.
מניחים ניילון נצמד בתבנית אפייה מארכת, כך שהניילון הנמצד יבצבץ מחוץ לתבנית מכל הצדדים. מרככים כל פעם גלידה בטעם אחר, עד שאפשר יהיה לפזר אותה בתבנית. מכסים את הגלידה שבתבנית בניילון נמצד ומקפיאים כחצי שעה, ואז חוזרים על התהליך עם עוד שני טעמים של גלידה. בין שכבות הגלידה אפשר לפזר פירות יבשים קצוצים, אגוזים שונים, הכי מקובל הוא לפזר דובדבנים ופיסטוקים. מחזירים הכול להקפאה עד שאפשר לפרוס פרוסות מהספומוני.

ה-22 באוגוסט הוא יום הספומוני גלידה הבינלאומי.

אפשרות נוספת
לרכך שליש כמות גלידת ווניל ולערבב לתוכה דובדבנים מסוכרים, לשטח בתבנית מארכת.
לרכך שליש שני של גלידת ווניל ולערבב לתוכה פיסטוקים, לשטח בתבנית מעל הגלידה הקודמת.
לרכך שליש שלישי של גלידת ווניל ולערבב לתוכה שוקולד מגורר, לשטח בתבנית מעל שתי תערובות הגלידה הקודמות.
אפשר בין השכבות להוסיף קצפת, ע"י הקצפת כוס שמנת להקצפה עם רבע כוס אבקת סוכר.
להכניס הכול להקפאה מושלמת עד שאפשר לפרוס את הספומוני.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה