יום רביעי, 1 בנובמבר 2017

גליל ארקטי

גליל ארקטי
גליל ארקטי הוא קינוח בריטי העשוי רולדה של עוגת ספוג דקה הממולאת בגלידת ווניל, בין העוגה והגלידה מפרידה שיכבה דקה של ריבת תות שדה.
הקינוח הומצא בשנות ה-50 של המאה ה-20 ע"י עורך הדין הצ'כי ארנסט ולדן, אשר היגר לבריטניה בשנת 1939 כשהוא נמלט מפני הנאצים. בשנת 1940 הקים ולדן מפעל לגלידה באיסטבורן, עיר נמל בדרום מזרח אנגליה והחל לפתח מוצרים שונים.
ייצור הגליל הארקטי החל באופן מסחרי בשנת 1958 והקינוח זכה לפופולאריות רבה באנגליה, חנויות שונות יצרו גירסאות שונות לגליל הארקטי ברחבי אנגליה. פופולאריות המוצר הגיעה לשיאה בשנות ה-80 של המאה ה-20, בשנות ה-90 של המאה ה-20 הופסק ייצורו. וב-2008 החל ייצור מסחרי מחודש של הקינוח בעקבות המצב הכלכלי הקשה שנוצר בעולם ומחירו הזול של המוצר.


להכנת הגליל הארקטי יש להכין עוגת ספוג דקה,
משטחים את בלילת העוגה בתבנית אפייה רדודה, אופים כ-12 דקות עד להזהבת העוגה.
בינתיים, כשהעוגה בתנור פורסים מגבת מטבח, מעליה מניחים נייר אפייה, ומעל מפזרים אבקת סוכר, אבקת הסוכר מונעת מהעוגה להידבק לנייר האפייה.




מוציאים את העוגה מהתנור וכשהיא עדיין חמה הופכים אותה על המשטח של המגבת ונייר האפייה שהכנו קודם, ומגלגלים אותה כשהיא עדיין חמה עם נייר האפייה והמגבת, מה ששומר על לחות העוגה, ומקל על גלגולה אח"כ עם המילוי שלה, מונע ממנה להישבר כשמגלגלים אותה.
בינתיים מרככים ריבת תות שדה ע"י חימומה במיקרו או בכלי עם מים חמים כדי שיהיה קל למרוח אותה.
מרככים גלידה, משתדלים לא להמיס אותה יותר מידי אחרת נוצרים קריסטלים של קרח בעוגה.
לאחר שהעוגה התקררה, מורחים שכבת ריבה, מעל מורחים גלידה, מגלגלים ומכניסים למקפיא.
מוציאים את העוגה כ-10 דקות לפני ההגשה כדי שתפשיר מעט.


עוגת ספוג
5 ביצים בטמפרטורת החדר
כוס סוכר
כוס ורבע קמח
כפית אבקת אפייה
שקית סוכר ווניל
2 כפות שמן

בד"כ לא מוסיפים שומן כלשהו בעוגת ספוג, אבל אם רוצים ליצור רולדה הוספת השמן מקלה על גלגול הרולדה, מונע את היסדקותה בשעת הגלגול.
  • מפרידים חלבונים וחלמונים
  • מקציפים חלבונים עם סוכר
  • מקציפים חלמונים עם שמן
  • בקערה נפרדת מערבב קמח, אבקת אפייה וסוכר ווניל
  • מאחדים את שלושת התערובות בעדינות בתנועת קיפול
  • מעבירים את התערובת לבתבנית גדולה רדודה מרופדת בנייר אפייה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה