Kuro Goma Purin
כפית וחצי אגר-אגר
רבע כוס חלב שקדים
שליש כוס שומשום שחור
כף סוכר
שתי כוסות ורבע חלב שקדים
כוס חלב קוקוס
חצי כוס סוכר
אופן הכנה
שופכים רבע כוס חלב שקדים לסיר קטן
ומפזרים מעל את האגר-אגר
אחרי 10 דקות מחממים את התערובת, לא מרתיחים!
טוחנים במטחנת קפה את השומשום השחור עם כף סוכר
מבשלים שתי כוסות ורבע חלב שקדים עם השומשום השחור עד לרתיחה
ברגע שהתערובת רותחת מוסיפים את תערובת האגר-אגר, מבשלים עוד דקה
ומכבים את האש, ומוסיפים את חלב הקוקוס
מקציפים במערבל ידני
מניחים לקירור של 10 דקות, ומקציפים שוב
מעבירים לתבניות אישיות ומכניסים למקרר להתייצבות ללילה.
אגר אגר הוא חומר הקרשה, העשוי מאצות, נראה אבקה.
דומה לג'לטין העשוי מעצמות דגים, לכן מתאים לטבעונים.
ובנוסף התוצר הסופי יציב יותר, מאשר עם ג'לטין.
הערה
אפשר להפוך את המתכון לחלבי.
משתמשים בחלב רגיל במקום חלב שקדים, ובשמנת להקצפה במקום חלב קוקוס.
אותם יחסי כמויות