יום שישי, 17 בנובמבר 2017

טארטלט פירות

טארטלט פירות
טארטלט זהו טארט קטן
הפעם הכנתי טארטלטים על בסיס בצק עלים.
בטארטלטים אפשר למלא כל פרי שרוצים, אני שמתי בחלקם משמשים פרוסים לפרוסות דקות, ובחלקם ריבת דובדבנים.

החומרים
בצק עלים מופשר אבל עדיין קר, אפשר לקנות ריבועי בצק עלים קפוא, ואפשר לקנות גליל של בצק עלים קפוא ולחתוך אותו לריבועים.
פירות שונים, ריבת שמכילה חתיכות של פרי (לא ריבה חלקה).

חותכים ריבוע בצק, ועוד מסגרת של בצק, מניחים את מסגרת הבצק מעל ריבוע הבצק, ודוקרים עם מזלג באמצע, כדי שהחלק האמצעי לא ייתפח ותיווצר מעין תיבה, כך:

ממלאים במרכז את קרם השקדים
ומעל מניחים פירות או ריבה



אופים בחום של 180 מעלות, כ-45 דקות, עד להשחמת הבצק.
אפשר לשמור במקרר, ולחמם במיקרו כמה דקות, יוצא כמו טרי.




טארט אגסים

טארט אגסים

לבצק
שתי כוסות וחצי קמח
כף סוכר
כפית מלח
250  גרם  חמאה קרה חתוכה לקוביות
רבע כוס עד חצי כוס מי קרח

במעבד מזון לערבל קמח, סוכר ומלח
להוסיף את החמאה ולערבל בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית
להוסיף רבע כוס מים לערבל ולבדוק, התערובת צריכה להידבק ליצירת בצק אם לוקחים ממנה חופן.
אם לא מתקבל בצק, מוסיפים כף מים, מערבלים ובודקים שוב, כך עד לקבלת בצק.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהניח אותו במקרר לשעה

בינתיים מכינים פראנג'יפאן – קרם שקדים



מכינים את האגסים:
חוצים את האגסים לחצי, מגלענים, ומקלפים
מחממים (לא מרתיחים) בקבוק יין אדום מתוק עם רבע כוס סוכר, 2 מקלות קינמון ושלושה שיני ציפורן

כשהיין חם, מכניסים לסיר את האגסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שקיסם ננעץ באגסים בקלות.



פורסים את האגסים בין שני קיסמים כדי שפרוסות האגס יישארו מחוברות (כמו בתמונה), לוחצים לקבלת צורת מניפה.





מרכיבים את הטארט
מרדדים את הבצק ומסדרים אותו בתבנית



מעל הבצק מורחים את קרם השקדים



מעל הקרם מסדרים את האגסים



אופים בחום של 170 מעלות, כחצי שעה, עד שהטארט מקבל גוון חום-זהוב.