יום ראשון, 5 בינואר 2020

עוגת תבלינים


עוגת תבלינים

120   גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1   כוס סוכר
2   ביצים טרופות
1/2   כוס שמן
2   כוסות רסק תפוחים לא ממותק

2   וחצי כוסות קמח
2   כפיות סודה לשתייה
2   כפיות שטוחות קינמון טחון
1   כפית הל טחון
1   כפית מלח
1/2   כפית ציפורן טחונה
1/2   כפית פלפל שחור טחון

2   כוסות שוקולד צ'יפס


מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
בקערה גדולה, מערבבים את כל היבשים: הקמח, הסודה לשתייה, הקינמון, ההל, המלח, הציפורן והפלפל השחור.
מקציפים במערבל חמאה עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את השמן ומערבלים
מוסיפים את רסק התפוחים וממשיכים בערבול עד שמתקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבלים
מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבלים בעדינות
מעבירים את כל התערובת לתבנית אפייה משומנת
אופים כשעה בחום של 170 מעלות, עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים.