יום שני, 6 בינואר 2014

קליפות תפוזים מסוכרות

קליפות תפוזים מסוכרות
כ-6 תפוזים גדולים עם קליפה עבה
קילו סוכר
כוס מים
כף מיץ לימון
כ-200 גרם שוקולד מריר מומס

·      לקלף את התפוזים עם החלק הלבן שבחלק הפנימי של הקליפה
·      לחתוך את קליפות התפוזים לרצועות דקות
·      להשרות במי ברז שש שעות, להחליף את המים כל שעתיים
·      ואז להשאיר לעוד לילה את קליפות התפוזים כשהן מושרות במי ברז בטמפרטורת החדר.
·      רצוי להניח צלחת הפוכה מעל קליפות התפוזים כדי להבטיח שהן מכוסות לגמרי במים.

·      מסננים, ומניחים את קליפות התפוזים במסננת להתייבש למשך שעה

·      בסיר רחב שמים את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה תוך ערבוב עם כף עץ עד להמסה מוחלטת של הסוכר, התערובת הופכת להיות שקופה.


·      מנמיכים אש וממשיכים בבישול עד שסירופ הסוכר נעשה סמיך.
·      כדאי להשתמש במד חום, הסירופ צריך להגיע לטמפרטורה של 104 מעלות.
·      להבריש מידי פעם את דפנות הסיר במברשת טבולה במים חמים למנוע היווצרות של גבישי סוכר.
·      להוסיף את קליפות התפוזים, ולבשל כשעה על אש נמוכה, ללא מכסה, עד שקליפות התפוז הופכות להיות שקופות, בשלב זה סירופ הסוכר נעשה דליל כי הסוכר נדבק לקליפות.

·      לאחר שעת בישול להוסיף את מיץ הלימון, ולהמשיך בבישול עוד 10 דקות.
·      לכבות את האש ולהשאיר להתקרר, בשלב זה סירופ הסוכר נספג לתוך הקליפות.
·      לסנן את הקליפות, ולפזר על נייר פרגמנט לייבוש.

·      לסגור בקופסה אטומה.
·      אפשר לשמור במקרר עם מעט מסירופ הסוכר.
·      אפשר לצפות את קליפות התפוזים בשוקולד מומס, ואז לשמור בקופסה אטומה בין שכבות של נייר פרגמנט.


הערה: אפשר לאסוף את קליפות התפוזים במשך מספר שבועות במקפיא. לשטוף את הקליפות, לחתוך לרצועות, לייבש, ולאחסן בקופסה במקפיא.


הערה: את סירופ הסוכר שנשאר שומרים בבקבוק ומשתמשים בו להרטבת עוגות, להכנת קוקטיילים ועוד.