קליפות
תפוזים מסוכרות
כ-6 תפוזים גדולים עם קליפה עבה
קילו סוכר
כוס מים
כף מיץ לימון
כ-200 גרם שוקולד מריר מומס
·
לקלף את
התפוזים עם החלק הלבן שבחלק הפנימי של הקליפה
·
לחתוך את
קליפות התפוזים לרצועות דקות
·
להשרות במי
ברז שש שעות, להחליף את המים כל שעתיים
·
ואז להשאיר
לעוד לילה את קליפות התפוזים כשהן מושרות במי ברז בטמפרטורת החדר.
·
רצוי להניח
צלחת הפוכה מעל קליפות התפוזים כדי להבטיח שהן מכוסות לגמרי במים.
·
מסננים,
ומניחים את קליפות התפוזים במסננת להתייבש למשך שעה
·
בסיר רחב שמים
את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה תוך ערבוב עם כף עץ עד להמסה מוחלטת של הסוכר,
התערובת הופכת להיות שקופה.
·
מנמיכים אש
וממשיכים בבישול עד שסירופ הסוכר נעשה סמיך.
·
כדאי להשתמש
במד חום, הסירופ צריך להגיע לטמפרטורה של 104 מעלות.
·
להבריש מידי
פעם את דפנות הסיר במברשת טבולה במים חמים למנוע היווצרות של גבישי סוכר.
·
להוסיף את
קליפות התפוזים, ולבשל כשעה על אש נמוכה, ללא מכסה, עד שקליפות התפוז הופכות להיות
שקופות, בשלב זה סירופ הסוכר נעשה דליל כי הסוכר נדבק לקליפות.
·
לאחר שעת
בישול להוסיף את מיץ הלימון, ולהמשיך בבישול עוד 10 דקות.
·
לכבות את האש
ולהשאיר להתקרר, בשלב זה סירופ הסוכר נספג לתוך הקליפות.
·
לסנן את
הקליפות, ולפזר על נייר פרגמנט לייבוש.
·
לסגור בקופסה
אטומה.
·
אפשר לשמור
במקרר עם מעט מסירופ הסוכר.
·
אפשר לצפות את
קליפות התפוזים בשוקולד מומס, ואז לשמור בקופסה אטומה בין שכבות של נייר פרגמנט.
הערה: אפשר לאסוף את קליפות התפוזים
במשך מספר שבועות במקפיא. לשטוף את הקליפות, לחתוך לרצועות, לייבש, ולאחסן בקופסה
במקפיא.
הערה: את סירופ הסוכר שנשאר שומרים
בבקבוק ומשתמשים בו להרטבת עוגות, להכנת קוקטיילים ועוד.