מה
זה ואיך מכינים KOHA
/ MAWA / KHOYA:
מוצר בסיס מהמטבח ההודי.
חלב
מצומצם שמשתמשים בו למתכונים רבים, אפשר לקנות אותו מוכן, והיום מחליפים אותו
במתכונים באבקת חלב או בחלב מרוכז.
צמצום
חלב, מבשלים חלב על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת, עד שהחלב מצטמצם.
על
ליטר חלב מתקבל בסופו של תהליך כוס או 200 גרם KHOYA / MAWA .
מהרגע
שהחלב רותח מערבבים כל הזמן, התהליך לוקח בערך 40 דקות.
ויש
דרכים מקוצרות להכנת ה- KHOYA
/
MAWAבמיקרוגל
כוס
אבקת חלב
חצי
כוס גהי
חצי
כוס חלב
מערבבים
הכול היטיב
מחממים
במיקרוגל 2 דקות
מערבבים
ומכניסים למיקרוגל לעוד דקה
ומחלב
מרוכז
כוס
אבקת חלב
6-8
כפות חלב מרוכז
מערבבים
היטיב
מכניסים
למיקרוגל לדקה
צריך
להתקבל מרקם כמו של בצק שאפשר ללוש
אפשר
להכין KOHA מגבינת ריקוטה:
2
כפיות גהי
1ק"ג
גבינת ריקוטה
מבשלים
יחד את הגהי והריקוטה על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שכל הנוזלים מתאדים.