עוגת תות שדה
צרפתית
להכין סירופ סוכר ווניל
25 מ"ל מים
250 גרם סוכר
מקל ווניל
לערבב את כל החומרים ולבשל עד להסמכה
להכין עוגת ספוג
4 ביצים
140 גרם סוכר
120 קורנפלור
40 גרם חמאה מומסת
להקציף על באן מארי ביצים וסוכר עד לקבלת קצף בהיר
להוסיף קורנפלור וחמאה
לערבב היטיב
לשטח על תבנית רדודה
לאפות בחום של 240 מעלות למשך 4 דקות, עד להזהבה
להכין קרם פטיסייר
25 מ"ל חלב
15 מ"ל שמנת
2 ביצים
30 גרם קורנפלור
50 גרם סוכר
מקל ווניל
50 גרם חמאה
2 דפי ג'לטין
להקציף ביצים וסוכר
להוסיף קמח
לחמם חלב ומקל ווניל, לא להרתיח
להעביר תוך כדי הקצפה, ובזהירות שליש מכמות החלב
החם לתערובת הביצים.
להחזיר הכול לסיר ולבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה
כ-3 דקות
להוסיף ג'לטין וחמאה
לקרר במקרר
להקציף שמנת ולהוסיף לקרם הקר, לקבלת קרם אוורירי.
כמו כן יש צורך ב:
500 גרם תות שדה שטוף וחתוך
כ-200 גרם מרציפן
סידור העוגה
לחתוך את עוגת הספוג לשני חלקים שווים,
למרוח סירופ סוכר על חלק אחד של עוגת הספוג
לסדר תות שדה מסביב
למלא במרכז את רוב קרם הפטיסייר וכול התות שדה
להניח מעל את החלק השני של עוגת הספוג
למרוח סירופ סוכר
למרוח את שארית קרם הפטיסייר
לרדד מרציפן ולהניח מעל
סרטוני הדגמה