טרטופו
טרטופו הוא קינוח איטלקי העשוי מכדור גלידה
שבמרכזו סירופ פרי, או פרי קפוא. בד"כ פטל, תות שדה או דובדבן. כדור הגלידה
בד"כ מצופה בשוקולד, וגם בקינמון ו/או אגוזים.
המילה טרטופו פירושה מאיטלקית טראפלס. הטראפלס
הראשון נוצר מיד לאחר המהפיכה הצרפתית ע"י הצרפתים, והיה בעצם ממתק שוקולד
שהיה דומה במראו לפיטריית הכמהין היקרה שגדלה באותו איזור בצרפת. את הממתק הזה
נהגו לתת כמתנת חג מולד. ובמהלך התקופה הוויקטוריאנית, כאשר נוצרו תבניות של
גלידות בצורות שונות כמו פרחים ופירות הגלידה הפכה להיות מאוד פופולארית ואז התפתח
הטרטופו.
טרטופו די-פיזו Teratufo di Pizzo)) נולד
באביב 1943, כאשר נסיך אומברטו של Savoia (כיום חלק מאיזור פיימונטה, חבל ארץ בצפון-מערב
איטליה). הגיע ל-Pizzo
(עיר נמל בדרום איטליה) לערוך ביקורת צבאית. תושבי המקום ערכו לכבודו משתה לראווה
של האוכל המקומי, ארטישוק, עגבניות מיובשות
בשמש, חצילים, טונה טרייה, זיתים. הנסיך התרשם מאוד מנדיבות הלב של תושבי המקום.
אבל למומחים המקומיים של הג'לאטו (הגלידה
האיטלקית) היה משהו מיוחד בחנות. הם ידעו שהמקום ממנו הגיע הנסיך, פיימונטה, היה
מפורסם בכמהין (truffles)
הלבן ששגשג בעמק הנהר פו. הם גם ידעו שתושבי פיימונטה אהבו שוקולד. במאמץ מתוחכם
לקשר את המסורות הקולינאריות של הצפון עם הדרום, הם המציאו ווריאציה של טראפל
המבוססת על ג'לאטו, שילוב של גלידות שוקולד ואגוז לוז ממולא ברוטב ליקר שוקולד
ומצופה אבקת קקאו.
כאשר הנסיך טעם את הווריאציה המקומית של הטראפלס
לווריאציה של של איזור מגוריו, הוא הכריז הטראטופו של פיזו המלך של כל הג'לאטו וכך
נולד המיתוס.
הטראטופו מורכב בד"כ משני טעמים של גלידה
שמצמידים ביחד בעזרת הידיים. אם יש פרי באמצע, צריך ליצור שקע בגלידה עבורו, אם
משתמשים במחית פירות, המחית משמשת להדבקת שני כדורי הגלידה יחד. ואז או שטובלים את
הגלידה בשוקולד מומס ומקפיאים, או שמצפים בקקאו או קינמון, ואפשר גם לצפות באגוזי
לוז מרוסקים.
- בעזרת כף
גלידה קורצים שני חצאי גלידה משני טעמים שונים
- מצמידים את
שני החצאים לכדור אחד
- יוצרים שקע
בגלידה
- ממלאים בשקע
פרי, אגוזים, רוטב שוקולד, מחית פרי וכד'.
- סוגרים את
השקע ומכניסים להקפאה
- מוציאים את
כדור הגלידה לאחר שהתקשה טובלים בשוקולד או מגלגלים בקקאו / אגוזי לוז גרוסים
/ שברי עוגיות / קינמון
- עוטפים את הגלידה בניילון נצמד ומחזירים למקפיא.
סרטוני הכנת הטרטופו
טרטופו לימונצ'לו:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה