יום רביעי, 1 בנובמבר 2017

קולפי

קולפי זוהי גלידה הודית, אותה מכינים במספר ווריאציות

4 כוסות חלב
פרוסת לחם לבן
כפית קורנפלור
רבע כוס סוכר
חצי כפית הל
10 פיסטוקים קצוצים

·      במעבד מזון לשים חתיכות לחם, קורנפלור וחצי כוס חלב
·      להרתיח את שארית החלב, לצמצם אותו לשתי כוסות, לוקח כתשע דקות בערך
·      להוסיף את תערובת הלחם, ולהמשיך בבישול כארבע דקות
·      להוסיף סוכר פיסטוקים



ווריאציה נוספת לקולפי פיסטוק, כאן נעשה שימוש בקורנפלור במקום בלחם.
ובגלל השימוש בחלב ממותק אין צורך בהוספת סוכר.

2 פחיות חלב מרוכז
קורט זעפרן
הל
רבע כוס פיסטוק מגורר
שתי כפיות קורנפלור

·      להרתיח חלב עשיר, חלב מרוכז, זעפרן הל ופיסטוק כרבע שעה
·      לדלל את הקורנפלור עם מעט מתערובת החלב ולשפוך לסיר
·      להקפיא


קולפי מנגו
כוס מנגו מרוסק / אפשר מפחית
רבע כוס אננס מרוסק / אפשר מפחית
שלושת רבעי כוס חלב מרוכז
חצי כוס שמנת להקצפה
רבע כוס פסטוקים
רבע כפית הל

לערבב הכול יחד לשפוך למיכלים ולהקפיא

http://www.youtube.com/watch?v=viWVqo61IXc&feature=related


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה