קולפי זוהי גלידה הודית, אותה מכינים במספר
ווריאציות
4 כוסות חלב
פרוסת לחם לבן
כפית קורנפלור
רבע כוס סוכר
חצי כפית הל
10 פיסטוקים קצוצים
·
במעבד מזון
לשים חתיכות לחם, קורנפלור וחצי כוס חלב
·
להרתיח את שארית
החלב, לצמצם אותו
לשתי כוסות, לוקח כתשע דקות בערך
·
להוסיף את
תערובת הלחם, ולהמשיך בבישול כארבע דקות
·
להוסיף סוכר
פיסטוקים
ווריאציה נוספת לקולפי פיסטוק, כאן נעשה
שימוש בקורנפלור במקום בלחם.
ובגלל השימוש בחלב ממותק אין צורך בהוספת
סוכר.
2 פחיות חלב מרוכז
קורט זעפרן
הל
רבע כוס פיסטוק מגורר
שתי כפיות קורנפלור
·
להרתיח חלב
עשיר, חלב מרוכז, זעפרן הל ופיסטוק כרבע שעה
·
לדלל את
הקורנפלור עם מעט מתערובת החלב ולשפוך לסיר
·
להקפיא
קולפי מנגו
כוס מנגו מרוסק / אפשר מפחית
רבע כוס אננס מרוסק / אפשר מפחית
שלושת רבעי כוס חלב מרוכז
חצי כוס שמנת להקצפה
רבע כוס פסטוקים
רבע כפית הל
לערבב הכול יחד לשפוך למיכלים ולהקפיא
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה