קייזרשמרן
- Kaiserschmarrn
קינוח אוסטרי, סוג של פנקייק אוורירי עבה,
המורכב מקמח, ביצים וחלב, מטוגן בחמאה. עם צימוקים ושקדים המוגש עם אבקת סוכר, ריבת
שזיפים בדרך כלל או לפתן תפוחים או פודינג ווניל
הקינוח טיפוסי לבוואריה (גרמניה) ונאכל
שם עם רסק תפוחים.
התרגום המילולי של קייזרשמרן הוא
"סמרטוטי הקיסר", בגלל מראהו, קרעים של סוג של פנקייק.
המילה "שמארן" פירושה הבל או
שטות, ונעשה בה שימוש לתיאור בגדים באיכות ירודה – "סמרטוטים".
הקינוח היה אהוב מאוד על קיסר האימפריה
האוסטרו-הונגרית פרנץ יוזף, שלרוב היה אוכל גם את מנתה של הקיסרית סיסי, שאומרים עליה שכנראה
הייתה אנורקסית והעדיפה להימנע מאכילת הקינוח.
מספרים שבגלל עצלנותו של הקיסר הוגש
הפנקייק קרוע כדי שהקיסר לא ייצטרך להתאמץ ולחתוך אותו בעצמו. קייזרשמרן מסורתי
קורעים בעזרת שני מזלגות, אחרת הוא לא נחשב לקייזרשמארן מסורתי!.
את הקייזרשמרן אפשר לטגן על מחבת משני
צידיו, או חצי לטגן ואז להכניס לתנור כדי שהחלק העליון יתבשל גם.
50 גרם צימוקים סולטן
2 כפות רום
100 גרם קמח
4 כפות שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
מיץ מחצי לימון
קמצוץ מלח
6
ביצים
חבילה סוכר ווניל
30 גרם חמאה
40 גרם שקדים פרוסים
2 כפות סוכר
10 גרם אבקת סוכר
·
להשרות את
הצימוקים לפחות 30 דקות ברום
·
להקציף ביצים
·
להוסיף חלב,
שמנת, מיץ לימון, סוכר ווניל, ומלח ולהמשיך בהקצפה
·
להוסיף קמח
ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה
·
להניח לבצק
לנוח כשלושים דקות.
·
להקציף את
חלבוני הביצים עד שיתקבל קצף נוקשה.
·
לקפל את הקצף
לתוך תערובת הקמח
·
להמיס חמאה
במחבת טפלון ולפזר במחבת את השקדים
·
לשפוך את הבצק
על השקדים ולישר בעזרת מרית.
·
לפזר את
הצימוקים מעל
·
ולבשל את הבצק
בטמפרטורה בינונית כחמש דקות, עד שהבסיס יקבל גוון זהוב.
·
להפוך את הבצק
ולהמשיך בבישול עד שהצד השני מזהיב.
·
לקרוע את הבצק
·
לפזר קוביית
חמאה וסוכר, ולהמשיך בטיגון כדי לאפשר לסוכר להפוך לקרמל,
·
להפוך את
פיסות הבצק מצד לצד כדי שיצופו בקרמל.
·
להסיר מהאש,
לפזר אבקת סוכר
·
להגיש מיד עם
פודינג ווניל, רסק תפוחים או ריבת שזיפים.
סרטוני הדגמה: