יום שני, 11 באפריל 2011

לחמניות לפסח

לחמניות לפסח
2 כוסות מים
10 כפות שמן
2 כפיות קימל טחון
2 כפיות מחוקות מלח
חצי כפית פלפל שחור
200 גרם/ 2 כוסות קמח מצות
6 ביצים

  • מרתיחים מים, שמן ותבלינים
  • לאחר רתיחה מכבים את האש ומוסיפים את קמח המצה, בוחשים היטיב
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך בחישה נמרצת עד לקבלת תערובת אחידה
  • מזליפים מהתערובת בעזרת שתי כפות כדורים בגודל ביצה בערך, לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  • מתקבלות בערך 17 לחמניות.
  • שומרים על מעט רווח בין הלחמניות על תבנית האפייה, כי הן מתנפחות קצת באפייה.
  • אופים בחום של 200 מעלות במשך שעה.