יום שישי, 10 בנובמבר 2017

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה
750 גר` גבינה לבנה 5%
חבילה אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
¾ כוס סוכר
5 חלמונים
2 סוכר וניל

מערבבים את כל החומרים ביחד בקערה גדולה

מקציפים עד לקבלת קצף נוקשה:
5 חלבונים
¼ כוס סוכר בהדרגה

·       מערבבים בעדינות את שתי התערובות
·       מניחים על המדף התחתון של תנור האפייה כלי חסין חום עם מים רותחים למהלך כל האפייה
·       מכניסים את העוגה לתנור קר, מדליקים את התנור ל-150 מעלות ואופים שעה

·       מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה להתקרר.

עוגת הגבינה מצופה בג'לי תות


עוגת נקטרינות הפוכה

עוגת נקטרינות הפוכה
בקערית מערבבים:
רבע  כוס דחוסה / 60 גרם סוכר חום כהה
כוס / 100 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
כף גדושה קינמון

6-5  נקטרינות בשלות ומוצקות, מגולענות וחתוכות ל-8 פלחים
50
  גרם חמאה רכה
חצי כוס / 100 גרם סוכר

מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.
מורחים את הנייר בשכבה עבה ואחידה של חמאה.
מפזרים מעל את הסוכר החום.
מסדרים על הסוכר את פלחי הנקטרינות במעגלים.



200  גרם חמאה רכה
כוס ושלושת רבע / 350 גרם סוכר
3
  ביצים
כפית תמצית וניל
שלוש וחצי  כוסות/ 500 גרם קמח
כף אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח
שניים וחצי גביעים אשל

מחממים תנור ל-180 מעלות. 
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה. 
בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם האשל ב-3 פעמים
יוצקים לתבנית מחצית מתערובת העוגה בעדינות מעל הנקטרינות. מחליקים את פני השטח



מפזרים מעל את תערובת האגוזים ומקפידים להשאיר היקף של 2 ס"מ בשוליים ללא התערובת, כדי שהעוגה לא תיפרד לשתי שכבות לאחר האפייה.



מכסים ביתרת תערובת העוגה ומחליקים את פני השטח. 



אופים כ-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי עם פירורים לחים. 
מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות והופכים על צלחת הגשה.
מקלפים את נייר האפייה מהנקטרינות,
ומגישים חמים.









עוגת שוקולד נוגט

עוגת שוקולד נוגט
כוס וחצי קמח
כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם אבקת נוגט
4 ביצים
כוס סוכר
חצי כוס חלב
4 כפות ליקר קפה

להמיס בבאן-מארי את החמאה, השוקולד ואבקת הנוגט
להקציף ביצים עם סוכר
לערבב בקערה את הקמח עם אבקת האפייה
לאחד את שלושת התערובות
להוסיף חלב וליקר
לאפות ב-170 מעלות כחצי שעה, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש

אם אופים בתבנית שקעים קטנה, כמו שאני אפיתי, זמן האפייה מתקצר ל-20 דקות.





עוגת ג'לי קוקוס ודובדבנים

עוגת ג'לי קוקוס ודובדבנים
תחתית העוגה
300 גרם ביסקוויטים פתי בר מרוסקים
100 גרם חמאה רכה
2 כפות דבש
ביצה

לערבל הכול לבצק אחיד
לשטח את הבצק בתבנית
לאפות 10 דקות בחום של 170 מעלות
לקרר בטמפרטורת החדר

שכבת הקוקוס
פחית חלב קוקוס
4 כפות סוכר
2 כפיות אגר-אגר (חומר הקרשה, משיגים בחנויות מתמחות)

מערבבים הכול יחד
מביאים לרתיחה, בוחשים היטיב שלא יהיו גושים
מקררים מעט, לא יותר מידי, כשמתקרר יותר מידי זה מקריש.
שופכים על תחתית העוגה שהוכנה קודם
מחכים ששכבת הקוקוס תיקרש לגמרי

שכבת הדובדבנים
כוס מיץ דובדבנים (אני השתמשתי במיץ דובדבנים שסחטתי במכונת מיצים בעונה והקפאתי)
כוס מים
4 כפות סוכר
כפית אגר-אגר

מערבבים הכול יחד
מביאים לרתיחה
מקררים מעט
שופכים מעל שכבת הקוקוס בעדינות, כדי ששכבת הקוקוס לא תיסדק

מקררים את העוגה כשעתיים במקרר עד להתייצבות מלאה של כל השכבות

הערות
אפשר להפחית מכמות הסוכר לפי הטעם האישי
אם רוצים שכבה מוצקה יותר של דובדבנים מוסיפים עוד כפית אגר.



רולדת תמרים

רולדת תמרים
·      לערבב
o     ארבע כוסות קמח
o     שקית אבקת אפייה
o     שקית סוכר ווניל
o     שלוש כפות סוכר

·      להוסיף
o     חבילה של 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
o     חצי כוס מיץ תפוזים

o     רבע כוס שמן

·      לערבל במערבל ולהוסיף שמן בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד וחלק.



·      כמות השמן היא עד שליש כוס, אבל לפעמים אין צורך בכל כמות השמן הזו, תלוי במזג האוויר, לכן מוסיפים כף אחר כף ומערבלים עד שנוצר כדור בצק חלק.
·      איך יודעים שהבצק מוכן? – הוא נפרד מהקערה בקלות, ורואים מתחת לבצק קערה נקייה.
·      לא רצוי לערבב את הבצק יותר מידי, אחרת העוגיות הופכות להיות קשות.



·      לעטוף את הבצק בניילון נצמד והכניס אותו למקרר לשעה כדי שיתייצב.
·      לחלק את הבצק לשלוש חלקים שווים.
·      לרדד כל חלק בצק לעלה דק
·      למרוח כל עלה בממרח תמרים ולגלגל לרולדה



·      להניח את הרולדות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
·      לחתוך את הרולדות בעזרת שפכטל של אופים, אי אפשר לחתוך בסכין, וכדי להקל על החיתוך אפשר להכניס את התבנית לחצי שעה, אז הבצק מתקשה ונעשה קל לחיתוך.



·      לאפות ב-160 מעלות כ-40 דקות.
·      כשמוציאים את הרולדות מהתנור זה נראה כאילו הן לא אפויות מבפנים, זה בסדר, כדאי להשאיר את זה כך, העוגיות מתייבשות והן נשארות רכות ולא קשות ויבשות.



·      להפריד בין העוגיות בעזרת השפכטל




·      לפזר אבקת סוכר
·      ולשמור בכלי אטום.


אפשר להחליף את התמרים בממרח שוקולד, ממרח חלבה, מלית פרג, ריבה.

מהניסיון שלי החומרים הללו נזלו מהרולדה, ואז קיבלתי טיפ - לפזר מעט, אבל ממש מעט קורנפלור, או פירורי לחם, או אגוזים טחונים, המרכיבים הללו מעבים את המלית הנוזלית ומונעת את נזילתה החוצה.