רולדת
תמרים
·
לערבב
o
ארבע כוסות
קמח
o
שקית אבקת
אפייה
o
שקית סוכר
ווניל
o
שלוש כפות
סוכר
·
להוסיף
o
חבילה של 200
גרם חמאה חתוכה לקוביות
o
חצי כוס מיץ
תפוזים
o
רבע כוס שמן
·
לערבל במערבל
ולהוסיף שמן בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד וחלק.
·
כמות השמן היא
עד שליש כוס, אבל לפעמים אין צורך בכל כמות השמן הזו, תלוי במזג האוויר, לכן
מוסיפים כף אחר כף ומערבלים עד שנוצר כדור בצק חלק.
·
איך יודעים
שהבצק מוכן? – הוא נפרד מהקערה בקלות, ורואים מתחת לבצק קערה נקייה.
·
לא רצוי לערבב
את הבצק יותר מידי, אחרת העוגיות הופכות להיות קשות.
·
לעטוף את הבצק
בניילון נצמד והכניס אותו למקרר לשעה כדי שיתייצב.
·
לחלק את הבצק
לשלוש חלקים שווים.
·
לרדד כל חלק
בצק לעלה דק
·
למרוח כל עלה
בממרח תמרים ולגלגל לרולדה
·
להניח את
הרולדות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
·
לחתוך את
הרולדות בעזרת שפכטל של אופים, אי אפשר לחתוך בסכין, וכדי להקל על החיתוך אפשר
להכניס את התבנית לחצי שעה, אז הבצק מתקשה ונעשה קל לחיתוך.
·
לאפות ב-160
מעלות כ-40 דקות.
·
כשמוציאים את
הרולדות מהתנור זה נראה כאילו הן לא אפויות מבפנים, זה בסדר, כדאי להשאיר את זה כך,
העוגיות מתייבשות והן נשארות רכות ולא קשות ויבשות.
·
להפריד בין
העוגיות בעזרת השפכטל
·
לפזר אבקת
סוכר
·
ולשמור בכלי
אטום.
אפשר להחליף את התמרים בממרח
שוקולד, ממרח חלבה, מלית פרג, ריבה.
מהניסיון שלי החומרים הללו
נזלו מהרולדה, ואז קיבלתי טיפ - לפזר מעט, אבל ממש מעט קורנפלור, או פירורי לחם,
או אגוזים טחונים, המרכיבים הללו מעבים את המלית הנוזלית ומונעת את נזילתה החוצה.