יום חמישי, 15 בפברואר 2018

בארפי קשיו - Kaju burfi

בארפי קשיו  - Kaju Katli / Kaju burfi
250 גרם קשיו
40 גרם אבקת חלב
200 גרם סוכר
100 מ"ל מים
כפית גהי

לטחון את הקשיו, ולהעביר דרך מסננת שלא יהיו גושים. חשוב לא לטחון הכול ביחד כי אסור לטחון הרבה זמן כי תיווצר משחה ולא אבקה.
לערבב את אבקת הקשיו עם אבקת החלב
לערבב סוכר ומים ולבשל להכנת סירופ, עד שנוצרות בועות גדולות בסירופ.
להוסיף לסירופ את הקשיו עם אבקת החלב ולהמשיך בבישול על אש נמוכה,
לערבב כל הזמן עד שנוצרת תערובת שנפרדת מהמחבת.
לכבות את האש
לערבב היטיב, ולשטח את התערובת במחבת כדי שהתערובת תתקרר מעט
להעביר את התערובת לניילון נצמד, וללוש את התערובת בתוך הניילון בלי לגעת בידיים.
ללוש כשתי דקות, לרדד את התערובת ולחתוך לקוביות

את הקשיו אפשר להחליף בשקדים - Almond Katli / Badam burfi
או בפיסטוק, או באגוזי מלך.



בארפי חלב

בארפי חלב
2 כוסות אבקת חלב
 ½כוס חלב
¾ כוס סוכר
½ כוס גהי
כפית מי וורדים
8 פיסטוקים קצוצים גס
8 שקדים קצוצים גס


לחמם גהי
להוסיף חלב ואבקת חלב ולערבב על אש נמוכה כשתי דקות, עד לקבלת תערובת קרמית
להוסיף את הסוכר ומי הוורדים
להמשיך בבישול כשש דקות, על אש נמוכה, ולערבב כל הזמן
כדי לבדוק אם זה מוכן, להעביר מעט מהתערובת לצלחת משומנת, ולנסות ליצור כדור, אם זה מצליח התערובת מוכנה.
להעביר את התערובת לתבנית קטנה מרופדת בנייר פרגמנט, להדק וליישר את התערובת
לפזר את הפיסטוקים והשקדים, וללחוץ אותם קלות מעל הבארפי.
להניח להתקרר
לפרוס לקוביות בעזרת סכין חדה משומנת



בארפי תאנים - Anjeer burfi

בארפי תאנים – Anjeer burfi
8 תאנים מיובשות מושרים שלוש שעות במים לריכוך
12 תמרים מיובשים מושרים שלוש שעות במים לריכוך
12 אגוזי קשיו קצוצים גס
10 שקדים קצוצים גס
15 פיסטוקים קצוצים גס
3 כפות גהי

לקלות את כל האגוזים במחבת 5 דקות על אש נמוכה
לייבש את התאנים והתמרים במגבת נייר
לטחון את התאנים והתמרים בבלנדר
לחמם את הגהי ולהוסיף למחבת את מחית התאנים והתמרים,
לערבב את התאנים והתמרים על אש נמוכה עד שהם מתרככים
להוסיף את האגוזים לערבב היטיב
להעביר את התערובת לתבנית קטנה מרופדת בנייר פרגמנט,
להעביר למקרר לשעתיים עד שהבארפי יתייצב, לחתוך לקוביות
אפשר ליצור מהתערובת כדורים ולגלגל אותם בשומשום, אבל לא להמתין עד שהתערובת תתקרר לגמרי כי היא מתקשה.
אפשר ליצור גליל, לגלגל אותו בשומשום, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשלוש שעות וכשהגליל קשה לפרוס אותו.