יום שלישי, 17 באפריל 2012

לזניה לפסח


לזניה לפסח
6 מצות
שתי כוסות מים
4 כפות גדושות של רסק עגבניות
500 גרם גבינה לבנה
גביע גבינת קוטג'
3 ביצים
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות אורגנו
כפית סוכר
גבינה צהובה מגוררת
זיתים מגולענים
  • להרטיב את המצות שיתרככו
  • לערבב מים, רסק עגבניות, כפית סוכר, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כף אורגנו.
  • בקערה נפרדת לערבב גבינות, ביצים, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כף אורגנו
  • לפזר בתבנית מעט מרוטב העגבניות
  • לסדר בתבנית שתי מצות, אחת ליד השנייה
  • לפזר מחצית מתערובת הגבינות, לפזר מעל מעט מרוטב העגבניות
  • לסדר מעל שתי מצות נוספות, מעליהן את שאר תערובת הגבינות
  • להניח עוד שתי מצות
  • לשפוך מעל את שארית רוטב העגבניות
  • לפזר גבינה צהובה
  • לפזר מעל הכול זיתים, אפשר גם טבעות בצל
  • לאפות בחום של 170 מעלות, כחצי שעה, עד שהלזניה מזהיבה

פשטידת קישואים לפסח


פשטידת קישואים לפסח
3 מצות, תלוי בגודל התבנית
7 קישואים בינוניים
בצל גדול
כוס וחצי חלב
2 ביצים
2 כפות גדושות של אבקת מרק בצל
רבע כפית פלפל שחור גרוס
גבינה צהובה מגוררת
  • להרטיב את המצות כדי שיתרככו ויהיה קל לעצב בעזרתן את תחתית הפשטידת
  • לפרוס את הקישואים לפרוסות דקות
  • לחצות את הבצל לרבעים, ולפרוסות דקות
  • לטגן את הבצל עד להזהבה
  • להוסיף לבצל המטוגן את פרוסות הקישואים ולהמשיך בטיגון, תוך כדי ערבוב עדין כדי לא למעוך את הקישואים
  • לכסות את הבצל עם הקישואים לאידוי, עד שהקישואים ייצרבו קלות, הצריבה גורמת לטעם נפלא.
  • לסדר את המצות בתבנית
  • לפזר מעל המצות את הקישואים והבצל
  • לערבב בקערה את החלב, הביצים, אבקת המרק והפלפל השחור, ולשפוך מעל הקישואים
  • לפזר גבינה צהובה
  • לאפות כ-40 דקות עד להזהבת הפשטידה


עוגת תפוזים לפסח

עוגת תפוזים לפסח
4 ביצים
100 גרם, חצי כוס סוכר
35 גרם / רבע כוס קורנפלור
100 גרם / שלושת רבעי כוס קמח מצה
חצי כוס קוקוס
כפית אבקת אפייה
200 מ"ל / שלושת רבעי כוס שמן
240 מ"ל / כוס מיץ תפוזים
100 גרם מרציפן
לסירופ
חצי כוס מיץ תפוזים
100 גרם / חצי כוס סוכר
  • מחממים תנור ל-170 מעלות
  • משמנים תבנית / תבנית שקעים
  • מקציפים ביצים וסוכר לקצף בהיר ואוורירי
  • מערבבים קורנפלור, קמח מצה, קוקוס ואבקת אפייה בקערה
  • מערבלים במערבל מיץ תפוזים, שמן ומרציפן עד שמתקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים לקערת המערבל את החומרים היבשים, ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את תערובת הביצים המוקצפים, ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
  • מביאים מיץ תפוזים וסוכר לרתיחה בסיר קטן, מבשלים כ-5 דקות ומערבבים מידי פעם.
  • מזליפים את הסירופ על העוגה בעודה חמה.