יום שבת, 11 בנובמבר 2017

ערגליות פרג

ערגליות פרג / אסטלה
העוגיות הללו מאוד טעימות, אבל די הסתבכתי להכין אותן. אי אפשר לגלגל אותן כשהבצק קר ועדיין קצת קשה כי הוא מיד נסדק ונקרע, כשהבצק כבר רך גם אז קשה מאוד לעבוד איתו כי הוא פשוט נוזל מהידיים, אבל אז הוא מתגלגל בקלות. רידדתי אותו על נייר אפייה וגלגלתי אותו בעזרת נייר האפייה בלי לגעת בבצק, ואז צריך להכניס אותו חזרה למקרר כדי שיתקשה חזרה, כי אי אפשר להעביר אותו לתבנית מרוב שהוא רך, לאחר הקירור הוא נחתך בקלות בעזרת שפכטל, לא סכין.
אופים כ-12 דקות, העוגיות נראות לא מוכנות, אבל צריך להוציא אותן מהתנור וכשהן מתקררות הן מתמצקות.

החומרים:
בצק
80
  גר' סוכר
20
  גר' דבש
2
  חלמונים קטנים (40 גר')
200
  גר' חמאה
300
  גר' קמח

מילוי
100
  גר' פרג
70
  גר' סוכר
100
  גר' חלב/מיץ
30
  גר' חמאה
גרירת לימון
150-200
  גר' ריבת תפוזים או שזיפים


שלבי ההכנה:
לבצק:  לערבל את כל מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק רך ואחיד, לקרר במקרר כחצי שעה.

למילוילהכניס את כל מרכיבי המילוי לסיר ולבשל עד שכל הנוזלים נספגים. אם עדיין נשארו מעט נוזלים אפשר להוסיף עד 50 גר' פירורי לחם או עוגה.
לאחר קירור המסה מוסיפים לה 150-200 גר' ריבת תפוזים או שזיפים.


ההרכבה: מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ. חותכים ממנו רצועה ברוחב 7 ס"מ, מברישים את הקצה בביצה טרופה, מכניסים את המלית לשקית זילוף ומזלפים אותה על קצה רצועת הבצק.  מגלגלים את הבצק לסגירה. מברישים בביצה וחותכים לחתיכות של 4 ס"מ
אופים בחום של 170 מעלות למשך 10-12 דקות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה