אוזני פיל
זהו מאפה נפוץ במטבח הגרמני, הספרדי, הצרפתי,
איטלקי, יהודי, פורטוגזי וסיני.
יש לו שמות רבים אוזני פיל, אוזני חזיר, בצרפת
נפוץ השם palmier
שפירושו עלי דקל, כי הם דומים בצורתם לעלי דקל, וגם לבבות ומשקפיים ועוד.
לא ממש ברור מהיכן זה התחיל, ומהו המתכון הראשון
למאפה.
אוזני הפיל נעשים מבצק עלים. מרדדים את בצק העלים
מצפים אותו בסוכר ומגלגלים את הבצק משני צידיו כלפי פנים לאמצע. את הגלילים פורסים
לפרוסות דקות, טובלים בסוכר ואופים עד להשחמה. יש לכך גם ווריאציות פיקנטיות, אני
למשל מורחת את הבצק ברוטב עגבניות מפזרת גבינה צהובה וזיתים.
האופנה של הכנת מתוקים מבצק עשוי שכבות היא מסורת
עתיקת יומין שמקורה במזרח התיכון. מאפים אפויים או מטוגנים, עבים או דקים, גדולים
או קטנים, מאפים שהוגשו בחגיגות. עפ"י היסטוריונים של אוכל, בצק פילו מקורו
בטורקיה. ואחד המאכלים הכי פופולאריים שנעשה מבצק זה הוא הבקלאוה. ה-
Milles-feuilles (שפירושו "אלף עלים", מה שידוע לנו
כעוגת נפוליאון), הומצא במאה ה-19 בצרפת ומבוסס על אותו עיקרון. כיום יש מספר
ווריאציות בעולם על אותו רעיון. ואחת מהן היא אוזני הפיל. המתכון הומצא במאה ה-20.
לא ברור היכן או מי המציא את המתכון, בסקירת ספרי בישול המתכון הראשון שנמצא הוא
בספר בישול אמריקאי מ-1896.
המתכון הקלאסי
עם אבקת שקדים ובציפוי שוקולד
ואפשר גם כמתכון פיקנטי עם גבינות ונקניק יחד או
לחוד
והמתכון הפיקנטי
בטעם פיצה
לערבב 2 כפות
גדושות של רסק עגבניות עם כחצי כוס מים, לקבלת רוטב דליל שאפשר למרוח על הבצק
להוסיף לרוטב מלח,
פלפל שחור ואורגנו
לפזר גבינה צהובה
מגוררת וזיתים קצוצים
לגלגל את הבצק
ולהכניס למקרר כדי שהבצק יתקשה ויהיה קל לפריסה
לפרוס לפרוסות
ולאפות עד להשחמה
אפשרות נוספת -
לערבב גביע גבינה לבנה עם עם שתי כפות אבקת מרק פטריות מעט פלפל שחור.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה