רוטב קרמל
חצי חבילת
חמאה
חצי כוס
סוכר חום
חצי כוס
שמנת מתוקה בטמפרטורת החדר
חצי כפית
ווניל
·
לחמם חמאה על חום בינוני
·
להוסיף את הסוכר עוד לפני שהחמאה נמסה לגמרי
·
לבחוש כל הזמן, לערבב את החלק החיצוני של התערובת כלפי פנים, החלק
שמסביב שמעלה בועות ומשחים ומעלה עשן. התהליך דורש סבלנות, יש לבשל עד שהסוכר יימס
לגמרי ויוצר קרמל, אחרת יורגשו גבישי סוכר ברוטב, ולא יתקבל רוטב חלק.
·
להוריד מהאש, זהירות התערובת חמה מאוד
·
להוסיף בזהירות את השמנת, התערובת תבעבע ותעלה אדים, יש להטות את
הגוף אחורה כשעושים זאת, ולבחוש מהר בעזרת מקצף ידני.
·
להוסיף את תמצית הווניל
·
כשהתערובת מתקררת היא מאוד מתקשה, וכדי להשתמש בה יש להחזיר למחבת,
לחמם שוב ולהוסיף מעט שמנת או חלב
·
אפשר לעשות זאת גם במיקרוגל
דרך נוספת
·
להכין קרמל ממים וסוכר
·
בזמן היווצרות הקרמל לא נוגעים בתערובת רק מנקים את הסיר מסביב שם
נוצרים גבישי סוכר, בעזרת מברשת טבולה במים
·
יש להמתין עד שמתקבל קרמל בצבע חום-אדום
·
להוריד מהאש, להיזהר מאוד,
·
להוסיף את השמנת
·
להוסיף חמאה שנותנת ברק לתערובת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה