יום שבת, 18 בנובמבר 2017

קרם ווניל

קרם ווניל – vanilla pastry cream
תערובת מתוקה המשמשת לציפוי ומילוי קינוחים. הקרם עשוי לרוב מחלב או שמנת, סוכר, חלמונים וקורנפלור או קמח, ולתערובת בסיס זו ניתן להוסיף חומרי טעם שונים כמו ווניל, שוקולד, פירות יער, לימון ועוד.
הקרם מתאים למילוי פחזניות, אקלר, טארט ועוד.

4 חלמונים
רבע כוס סוכר
כף קורנפלור
כוס וחצי חלב
מקל ווניל

·       לחמם חלב עד לשלב שנקרא Scalding – חימום עד לטמפרטורה של לפני נקודת הרתיחה
·       לפתוח את מקל הווניל ולהוציא ממנו את הזרעים ולהוסיף אותם לחלב
·       להקציף יחד את החלמונים, הסוכר והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה
·       כעת יש להקציף יחד את תערובת החלמונים עם החלב החם בתהליך שנקרא טמפרינג, זהו תהליך של הוספת שליש מכמות החלב החם לתערובת הביצים בהדרגה באיטיות תוך הקצפה מהירה של התערובת מה שגורם לחימום איטי של הביצים מבלי לבשל אותן.
·       כעת יש לשפוך את תערובת החלמונים ושליש החלב לתוך הסיר עם שאר החלב ולבשל על חום בינוני-נמוך תוך בחישה מתמדת ברגע שהתערובת מגיעה לנקודת רתיחה הקורנפלור יוצר תגובה של קרישה מה שמעבה מאוד את התערובת, ואז מורידים מהאש ומקררים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה