יום שבת, 18 בנובמבר 2017

קרוקומבוש

קרוקומבוש
קרוקומבוש בצרפתית Croquembouche  או croque-en-bouche  הפירוש "מתפצח בפה", זהו מאפה צרפתי המוגש בד"כ בחתונות ואירועים. הקרוקומבוש הוא בעצם מגדל בצורת קונוס של פחזניות ממולאות בקרם פטיסייר, ומודבקות אחת לשנייה באמצעות קרמל. לפעמים מפזרים שערות קרמל על הקרוקומבוש, ואף קישוטים שונים, כמו שקדים מסוכרים, שוקולד, פרחים, סרטים ועוד.
שלבי הכנת הקרוקומבוש

שלבי הכנת הקרוקומבוש
מכינים בצק רבוך
יוצרים מהבצק הרבוך פחזניות
מכינים קרם פטיסייר
ממלאים את הפחזניות בקרם הפסטייר
מכינים קונוס עליו בונים את הקרוקומבוש
מכינים קרמל
טובלים כל פחזנית בקרמל ומתחילים לבנות את הקרוקומבוש
יש המתחילים בבניית הקרוקומבוש בעזרת קרם הפטיסייר ואח"כ בעזרת הקרמל (אפשר לראות בסרטון המצורף). אם הקרמל מתקשה תוך כדי עבודה אפשר לחמם אותו שוב, אבל מעט עד לריכוך זהירות לא לשרוף אותו, חשוב להצמיד את הפחזניות אחת לשנייה בעזרת הקרמל, מה שיאפשר ניתוק של הקרוקומבוש בקלות מהקונוס.
אפשרות – להכין גנאש שוקולד ולפזר על הקרוקומבוש
אפשרות – לפזר שערות קרמל על הקרוקומבוש
מפרידים את הקרוקומבוש מהקונוס רק לאחר שהכול התייבש וההתקשה.

חשוב מאוד להיזהר עם הקרמל כשהוא חם, מכיוון שהוא גורם לכוויות קשות.


סרטון המדגים יצירת קונוס לקרוקומבוש

קרוקומבוש




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה