פחזניות
קינוח העשוי מבצק רבוך,
מכניסים את הבצק לשקית זילוף, מזליפים כדורים עבור פחזניות, או מלבנים מוארכים
עבור אקלייר, כשמזליפים את הבצק נוצר מין צ'ופצ'יק בולט מהמשיכה של שקית הזילוף,
כדאי למעוך אותו כי יש לו נטייה להישרף באפייה, טובלים את האצבע במים ונוגעים קלות
בצ'ופצ'יק. כדי לקבל פחזניות ואקלייר מבריקים מברישים בחלמון ביצה ואז אופים
בתנור, מקררים לפחות שעה, נוצר מאפה עם חלל ריק באמצע, ואז ממלאים את החלל הזה
באיזשהו מילוי, מצפים באיזשהו ציפוי.
יש מספר דרכים למילוי הפחזיות / אקלייר, יש החוצים אותם לחצי
ממלאים מילוי וסוגרים, יש היוצרים חור נועצים שקית זילוף בחור ומזרימים פנימה את
המילוי. בהמשך יש סרטוני הדגמה.
כוס מים
4 ביצים גדולות
2 חלבונים
כוס ורבע קמח
רבע כפית מלח
כפית סוכר
·
לחתוך את
החמאה לקוביות
·
לחמם את המים,
המלח, הסוכר והחמאה עד שהחמאה נמסה.
·
להוסיף בבת
אחת את כל הקמח ולערבב במרץ בכף עץ עד לאיחוד מושלם של כל החומרים. עד שנוצר כדור
בצק שנפרד מהאש.
·
לכבות אש,
ולהעביר את הבצק לקערה כדי שהבצק יתקרר מעט
·
להוסיף ביצים
לאט לאט, לא בבת אחת, להוסיף ביצים לערבב עד להטמעת הביצים ורק אז להוסיף עוד
ביצים. לא להוסיף את כל הביצים בבת אחת.
·
להעביר את
התערובת לשקית זילוף, לזלף לתבנית לפי גודל וסוג המאפה שרוצים לעשות.
·
כדי להשאיר את
נייר הפרגמנט במקומו, מזליפים מעט מהתערובת בארבע פינות תבנית האפייה ומניחים מעל
את נייר הפרגמנט.
·
לאפות ב-220
מעלות 10דקות, להוריד טמפרטורה ל-180 מעלות ולאפות עוד 10 דקות או עד שהפחזניות
ישחימו.
·
לקרר את
הפחזניות לפחות כשעה, ואז למלא, ולצפות.
סרטון הדגמה
דרך נוספת למילוי פחזניות עברית
פחזניות עם גלידה, ודרך נוספת למילוי
הפחזניות, פשוט חותכים לחצי כל פחזנית.
איך עושים ברבורים
אקלייר
·
לאחר האפייה
דוקרים כל אקלייר בסכין ומחזירים לתנור חם מכובה כדי לייבש את האקלייר מבפנים.
·
מכינים מילוי
משמנת להקצפה, אבקת סוכר ופודינג ווניל אינסטנט
·
מכינים ציפוי
משוקולד צ'יפס, חמאה, סירופ תירס וחלב
·
אפשרות של
זילוף האקלייר בעזרת פייה משוננת רחבה לשקית הזילוף.
·
מילוי האקלייר
ע"י חירור במספר מקומות בתחתית האקלייר.
·
טבילת האקלייר
בשוקולד במקום לשפוך את השוקולד וללכלך את המשטח.
הצעות מילוי לפחזניות
גלידה
איסטנט
פודינג ווניל או שוקולד
קצפת
קרם ווניל /
קרם פטיסייר
הצעות
לציפוי הפחזניות
גנאש שוקולד
אבקת סוכר
קצפת
רוטב קרמל /
טופי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה