יום שישי, 10 בנובמבר 2017

רולדת תמרים

רולדת תמרים
·      לערבב
o     ארבע כוסות קמח
o     שקית אבקת אפייה
o     שקית סוכר ווניל
o     שלוש כפות סוכר

·      להוסיף
o     חבילה של 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
o     חצי כוס מיץ תפוזים

o     רבע כוס שמן

·      לערבל במערבל ולהוסיף שמן בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד וחלק.



·      כמות השמן היא עד שליש כוס, אבל לפעמים אין צורך בכל כמות השמן הזו, תלוי במזג האוויר, לכן מוסיפים כף אחר כף ומערבלים עד שנוצר כדור בצק חלק.
·      איך יודעים שהבצק מוכן? – הוא נפרד מהקערה בקלות, ורואים מתחת לבצק קערה נקייה.
·      לא רצוי לערבב את הבצק יותר מידי, אחרת העוגיות הופכות להיות קשות.



·      לעטוף את הבצק בניילון נצמד והכניס אותו למקרר לשעה כדי שיתייצב.
·      לחלק את הבצק לשלוש חלקים שווים.
·      לרדד כל חלק בצק לעלה דק
·      למרוח כל עלה בממרח תמרים ולגלגל לרולדה



·      להניח את הרולדות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
·      לחתוך את הרולדות בעזרת שפכטל של אופים, אי אפשר לחתוך בסכין, וכדי להקל על החיתוך אפשר להכניס את התבנית לחצי שעה, אז הבצק מתקשה ונעשה קל לחיתוך.



·      לאפות ב-160 מעלות כ-40 דקות.
·      כשמוציאים את הרולדות מהתנור זה נראה כאילו הן לא אפויות מבפנים, זה בסדר, כדאי להשאיר את זה כך, העוגיות מתייבשות והן נשארות רכות ולא קשות ויבשות.



·      להפריד בין העוגיות בעזרת השפכטל




·      לפזר אבקת סוכר
·      ולשמור בכלי אטום.


אפשר להחליף את התמרים בממרח שוקולד, ממרח חלבה, מלית פרג, ריבה.

מהניסיון שלי החומרים הללו נזלו מהרולדה, ואז קיבלתי טיפ - לפזר מעט, אבל ממש מעט קורנפלור, או פירורי לחם, או אגוזים טחונים, המרכיבים הללו מעבים את המלית הנוזלית ומונעת את נזילתה החוצה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה