יום שישי, 10 בנובמבר 2017

עוגת נקטרינות הפוכה

עוגת נקטרינות הפוכה
בקערית מערבבים:
רבע  כוס דחוסה / 60 גרם סוכר חום כהה
כוס / 100 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
כף גדושה קינמון

6-5  נקטרינות בשלות ומוצקות, מגולענות וחתוכות ל-8 פלחים
50
  גרם חמאה רכה
חצי כוס / 100 גרם סוכר

מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.
מורחים את הנייר בשכבה עבה ואחידה של חמאה.
מפזרים מעל את הסוכר החום.
מסדרים על הסוכר את פלחי הנקטרינות במעגלים.



200  גרם חמאה רכה
כוס ושלושת רבע / 350 גרם סוכר
3
  ביצים
כפית תמצית וניל
שלוש וחצי  כוסות/ 500 גרם קמח
כף אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח
שניים וחצי גביעים אשל

מחממים תנור ל-180 מעלות. 
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה. 
בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם האשל ב-3 פעמים
יוצקים לתבנית מחצית מתערובת העוגה בעדינות מעל הנקטרינות. מחליקים את פני השטח



מפזרים מעל את תערובת האגוזים ומקפידים להשאיר היקף של 2 ס"מ בשוליים ללא התערובת, כדי שהעוגה לא תיפרד לשתי שכבות לאחר האפייה.



מכסים ביתרת תערובת העוגה ומחליקים את פני השטח. 



אופים כ-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי עם פירורים לחים. 
מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות והופכים על צלחת הגשה.
מקלפים את נייר האפייה מהנקטרינות,
ומגישים חמים.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה