יום שישי, 10 בנובמבר 2017

עוגת ג'לי קוקוס ודובדבנים

עוגת ג'לי קוקוס ודובדבנים
תחתית העוגה
300 גרם ביסקוויטים פתי בר מרוסקים
100 גרם חמאה רכה
2 כפות דבש
ביצה

לערבל הכול לבצק אחיד
לשטח את הבצק בתבנית
לאפות 10 דקות בחום של 170 מעלות
לקרר בטמפרטורת החדר

שכבת הקוקוס
פחית חלב קוקוס
4 כפות סוכר
2 כפיות אגר-אגר (חומר הקרשה, משיגים בחנויות מתמחות)

מערבבים הכול יחד
מביאים לרתיחה, בוחשים היטיב שלא יהיו גושים
מקררים מעט, לא יותר מידי, כשמתקרר יותר מידי זה מקריש.
שופכים על תחתית העוגה שהוכנה קודם
מחכים ששכבת הקוקוס תיקרש לגמרי

שכבת הדובדבנים
כוס מיץ דובדבנים (אני השתמשתי במיץ דובדבנים שסחטתי במכונת מיצים בעונה והקפאתי)
כוס מים
4 כפות סוכר
כפית אגר-אגר

מערבבים הכול יחד
מביאים לרתיחה
מקררים מעט
שופכים מעל שכבת הקוקוס בעדינות, כדי ששכבת הקוקוס לא תיסדק

מקררים את העוגה כשעתיים במקרר עד להתייצבות מלאה של כל השכבות

הערות
אפשר להפחית מכמות הסוכר לפי הטעם האישי
אם רוצים שכבה מוצקה יותר של דובדבנים מוסיפים עוד כפית אגר.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה