יום חמישי, 9 בנובמבר 2017

מעמול

מעמול היא עוגיית חמאה פריכה ממולאת בתמרים, פיסטוקים, אגוזי מלך, שקדים או תאנים, אבל יכול להיות גם כל מילוי אחר לפי בחירה אישית.
עוגיות אלה פופולאריות בישראל, לבנון, סוריה, תורכיה ומצרים.
הן יכולות להיות בצורה של כדורים או מקומרות בצורת כיפה או שטוחות.
אפשר לקשט אותן ביד, בד"כ מקשטים אותן בעזרת צובטן מיוחד או תבנית עץ מיוחדת.
אפשר למצוא את העוגיות הללו ברוב משקי הבית במזרח התיכון, אבל במיוחד בחגים דתיים, המוסלמים אוכלים אותן בלילות במהלך הרמדאן, הנוצרים בחג הפסחא, בקרב הקהילות היהודיות מלבנון ומצרים ממלאים את המעמול באגוזים בפורים, ובתמרים בראש השנה וחנוכה.
הווריאציה היהודית של מעמול שונה מהווריאציה הערבית, היהודים עושים אותן מקמח לבן ללא סולת. מעמול ממולא בתמרים נקרא לעיתים קרובות מננס, ולפעמים הן נעשות בצורת גלילים ולא כדורים.

מתכון
הבצק
2 כוסות קמח
כוס סולת
כפית אבקת אפייה
רבע כוס חלב
200 גרם חמאה
כפית מי וורדים

המילוי - 1
כוס אגוזי מלך טחונים
רבע כוס סוכר
רבע כפית קינמון
כפית מי וורדים

המילוי - 2
8 תמרים מג'הול טחונים
כפית מי וורדים

אבקת סוכר

·      לערבב קמח, סולת ואבקת אפייה
·      להוסיף חמאה, חלב ומי וורדים
·      ללוש עד שנוצר בצק
·      לערבב את שני חומרי המילוי
·      ליצור כדורי בצק, לפתוח כל כדור למלא ולסגור
·      ליצור קישוט בעזרת תבנית או בעזרת צובטן
·      לרסס את תבנית הצורה עם מעט שמן וללחוץ בתוכה בעדינות את הכדורים הממולאים.
·      או לקשט בעזרת הצובטן.
·      לאפות 20 דקות בחום של 180 מעלות
·      לפזר אבקת סוכר

את תהליכי המילוי והקישוט כדאי לראות בסרטונים המומלצים. 

סרטון הדגמה:




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה