יום חמישי, 19 באוקטובר 2017

Brandy snaps

Brandy snaps
זהו קינוח שכיח בבריטניה, אירלנד, אוסטרליה וניו-זילנד.
קינוח בצורת גליל חלול, שביר ומתוק, בד"כ באורך של 10 ס"מ וקוטר של 2 ס"מ. בד"כ ממולאים בקצפת.
הם נעשים מתערובת של סירופ תירס מוזהב, קמח, ג'ינג'ר, חמאה, סוכר ושמנת. הם נאפים לזמן קצר לדיסקיות שטוחות ואז מגולגלות כשהן עדיין חמות ורכות.
באותה מידה אפשר ליצור מהן סלסילות במקום גלילים, ואז מניחים את הדיסקיות שנאפו על כוס במקום לגלגל אותן.
את הקינוח הזה ממלאים בד"כ בקצפת, גלידה ופירות יער.

100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
100 גרם סירופ תירס
100 גרם קמח מנופה
כף ברנדי
כף ג'ינג'ר יבש
קמצוץ מלח

להמיס חמאה, סוכר, וסירופ תירס.
להוריד מהאש ולהוסיף ברנדי קמח וג'ינג'ר
לבחוש היטיב לתערובת אחידה
להניח במקרר כחצי שעה, עד להתמצקות הנוחה ליצירת כדורים.
ליצור כדורים בנפח של כפית
ולהניח אותם במרווחים גדולים על תבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה.
לאפות ב-180 מעלות כשמונה דקות, עד שהם משחימים קלות.
מתקבלות דסקיות שטוחות.
לקרר מעט, לא יותר מידי, אחרת הם יתקשו ואי אפשר יהיה לגלגל אותם.
לגלגל אותם על ידית של כף עץ, בצורה קלילה לא הדוקה.
להניח למספר דקות, עד לקרור מוחלט ולשחרר מהידית.
למלא את הגלילים בקצפת
אם יוצרים סלסלות אפשר למלא בקצפת או גלידה ופירות יער
אפשר לטבול את הגלילים בשוקולד מומס.
אפשר להחליף את הברנדי בליקר תפוזים

סרטון הדגמה:



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה