קראמבל crumble
זהו קינוח בריטי פופולארי.
שכולל פירות שעליהם פירורי בצק. פירוש המילה קראמבל הוא פירורים.
קינוח זה נקרא גם קובלר וקריספ.
קינוח זה נקרא גם קובלר וקריספ.
הפירות שנהוג להשתמש בהם הם
תפוחים, ריבס (רוברב) אפרסקים פירות יער ושזיפים.
והבצק מורכב מקמח סוכר וחמאה
לפעמים מוסיפים לבצק אגוזים או שקדים טחונים, לפעמים מחליפים חלק מכמות הקמח
בשיבולת שועל.
המאכל הומצא בתקופת מלחמת
העולם השנייה בבריטניה בשל מחסור בביצים, ונעשה שימוש בפירות ובמוצרים שחולקו אז
במנות הקצובות. השומן היה אז מרגרינה.
בשל היותו כל כך פשוט המאכל
זכה להצלחה רבה והפך להיות פופולארי גם בארה"ב וגם בצרפת.
להלן מספר ווריאציות של קראמבל
שמצאתי ביוטיוב.
המתכון מאוד מתאים לחורף כי,
בעיני, הוא טעים יותר כשהוא חם, אי כי אפשר לאכול אותו גם קר.
קראמבל רוברב
10 גבעולים של רוברב
8 כפות אבקת סוכר
4 כפות מים
כפית ג'ינג'ר
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר דמררה
200 גרם קמח
לחמם תנור ל-180 מעלות
לחתוך את גבעולי הרוברב
לחתיכות באורך של כ- 6 ס"מ ולסדר אותם בתבנית.
לפזר את המים ואבקת הסוכר על
הרוברב
לאפות בתנור כ-10 דקות
להוציא את הרוברב מהתנור, לפזר
מעל ג'ינג'ר, למעוך קלות ולסדר בתבנית אפייה אחרת.
בקערה לערבב חמאה וסוכר עד
שהתערובת נראית כמו פרורי לחם.
להוסיף לקערה קמח ולאחד היטיב
ליצירת פרורי בצק.
לפזר את פרורי הבצק מעל הרוברב
לאפות כ-35 דקות, עד לקבלת צבע
זהוב שחום.
לקרר ולהגיש עם קצפת או כדור
גלידה
קרמבל אפרסק משומר
פחית אפרסק משומר
50 גרם חמאה רכה בטמפרטורת
החדר
כוס סוכר חום
רבע כוס קמח
רבע כוס שיבולת שועל מוכנה
לבישול אינסטנט
רבע כפית קינמון
חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים
לשפוך את האפרסק לתבנית ולהניח
בצד
לערבב חמאה, סוכר, קמח, שיבולת
שועל וקינמון, עד ליצירת פרורים.
להוסיף פקאן, לערבב בעזרת
מזלג.
לפזר את התערובת הזו מעל
האפרסק שבתבנית.
לאפות ב-180 מעלות כ-15 דקות,
עד להשחמה קלה.
להגיש חם.
אפשר לקרר במקרר ואז לאכול קר
או לחמם במיקרוגל.
קראמבל תפוחים
4 תפוחים ירוקים
מיץ משני תפוזים
4 כפות ריבת משמש
כוס שיבולת שועל אינסטנט
כוס קמח
כפית קינמון
100 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר חום
2 כפות סירופ תירס
למרוח חמאה בתבנית
לקלף את התפוחים, להוציא את
הליבה, ולפרוס אותם לפרוסות דקות
לערבב מיץ תפוזים עם הריבה
ולשפוך על התפוחים
לשפוך את התפוחים לתבנית המשומנת
בקערה לערבב שיבולת שועל, קמח,
קינמון, סוכר וסירופ תירס, ולשפוך על התפוחים.
לאפות ב-170 מעלות, כחצי שעה,
עד להשחמה קלה.
קראמבל תותים
4 כוסות של תערובת תותי יער
קפואים
כוס אינסטנט שיבולת שועל
חצי כוס קמח
רבע כוס חמאה
רבע כוס סוכר חום
לשמן תבנית אפייה
לשפוך את תערובת תותי היער
בקערה לערבב שיבולת שועל, קמח,
חמאה וסוכר.
לפזר את התערובת על התותים
לאפות כשעה ב-180 מעלות.
להגיש עם גלידה או קצפת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה