זהו מתכון שהגיע למשפחה מאנגליה, שם
חי אבא של בעלי עם אימא שלו, לאחר שהם נמלטו מאוסטריה בתקופת מלחמת העולם
השנייה. המתכון עובר מדור לדור, מסבתא של
בעלי, לאביו, לבעלי, ולאחרונה לבת שלי. ומאחר שמדובר במשפחה ייקית, המתכון מאוד
מדויק, ובעלי מקפיד להכין אותו בדיוק כמו שסבתא שלו הכינה אותו בלי קיצורים,
שינויים תוספות גם הבת שלי.
זה ידוע שהאוכל האנגלי הוא לא משהו,
אבל תוך כדי קריאה וחקירה ממושכת, הבנתי שהתחום שבו הם מומחים הוא הפודינג
בווריאציות שונות, והמתכון הבא הוא גם סוג של פודינג.
אחר כך הבנתי שמדובר בסוג של קינוח
שנקרא שרלוט, קינוח קר המורכב מדפנות ותחתית עשויות לחם, עוגת ספוג או ביסקוויטים,
עם מלית של מחית פרי או פודינג.
בקינוח הקלאסי השתמשו בלחם ישן טבול
בחמאה כדרך לניצול שאריות לחם, כמו בהרבה מהמתכונים הבריטיים, וכיום מקובל יותר
השימוש בעוגת ספוג או בישקוטים.
עם השנים התפתחו גרסאות רבות של
שארלוט. עם פירות משומרים, ג'לי, מוס שוקולד, קצפת.
הקינוח נפוץ בכל רחבי אירופה,
ומייחסים את שמו למילה האנגלית העתיקה "charlyt" שפירושה "תבשיל
פודינג". ויש המייחסים את הקינוח לשף מארי-אנטואן קארם, שהועסק במטבח של בית
המלוכה הבריטי, אשר ייתכן וקרא לקינוח על
שם המלכה שארלוט (1744-1818).
אבל במשפחתנו נקרא הקינוח בישקוטים,
ולהלן המתכון:
בישקוטים
פודינג ווניל (לא איסטנט, כזה שדורש
בישול, כבר אמרתי לא משנים, לא מקצרים תהליכים...)
חבילת בישקוטים
חלב
סוכר ווניל
ליקר וישניאק דובדבנים
ריבה אדומה
שוקולד מריר
·
להוסיף שקית
סוכר ווניל לחלב, ולערבב היטיב
·
לטבול את
הבישקוטים בחלב, ולסדר בכלי מרובע.
·
לכסות, להכניס
למקרר ולאכול רק למחרת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה