יום ראשון, 22 באוקטובר 2017

עוגת חלווה יוונית

עוגת חלווה יוונית
אין הכוונה כאן לחלבה שאנחנו מכירים, אלא לעוגת סולת מתוקה מהמטבח היווני.

כוס שמן זית
2 כוסות סולת
3 כוסות סוכר
4 כוסות מים
קליפת לימון שלם
מקל קינמון

בסיר אחד מכינים את הסירופ, מבשלים את המים עם הסוכר, קליפת הלימון ומקל הקינמון, עד להמסה מוחלטת של הסוכר.



בסיר שני מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הסולת ומערבבים עד להשחמה קלה של הסולת.



שופכים את סירופ הסוכר לתערובת הסולת בזהירות ובהדרגה, עדיף בעזרת מצקת, התערובת תבעבע.
לערבב עד שכל סירופ הסוכר נספג בסולת, והתערובת נפרדת מהסיר.

בשלב זה אפשר להוסיף אגוזים, צנוברים, פיסטוקים קלויים וגם צימוקים, חמוציות וכד'.


להעביר את התערובת לתבנית, לפזר מעל קינמון, להמתין עד לקירור מוחלט של העוגה, ואז להפוך אותה לצלחת הגשה גדולה.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה