יום ראשון, 22 באוקטובר 2017

גרמקנודל

כופתת בצק שמרים רכה ממולאת בריבת שזיפית מתובלת וחמאה מומסת מלמעלה, נאכלת לעיתים קרובות עם רוטב קרם ווניל.
הקינוח מוכר באוסטריה, גרמניה הדרומית, צ'כיה ובוהמיה, שם הוא מוכר כלחם מתוק. ומוגש כקינוח או, באופן מסורתי בימי שישי באזורים הקתוליים, כמנה עיקרית.
המונח Germknodel  פירושו כופתת שמרים.
הגרמקנודל בד"כ כדורי או בצורת לחמנייה. המרכיב העיקרי של הקינוח הוא בצק שמרים עם סוכר וחמאה. הכופתה ממולאת בפובידל – ריבת שזיפים מתובלת. הכופתה מתבשלת על אדים או במים רותחים ואז מוגשת כשהיא עדיין חמה עם חמאה מומסת או רוטב ווניל, ומעל פרג טחון וסוכר.

2 כוסות קמח
ביצה
חצי כפית מלח
25 גרם חמאה מומסת
2 כפות סוכר
5 גרם שמרים יבשים
2 כפות חלב
רוטב ווניל
זרעי פרג טחונים
אבקת סוכר

·       כל המצרכים צריכים להיות בטמפרטורת החדר
·       לערבב סוכר, חלב ושמרים ולתת להם לנוח כחמש דקות
·       לערבב את תערובת השמרים עם קמח, ביצים, מלח וחמאה, לכסות ולהניח לבצק לנוח כ-30 עד 60 דקות במקום חמים.
·       לחמם כ-3 ליטר מים עם חצי כפית מלח.
·       לחלק את הבצק לארבע, וליצור ארבע כדורים.
·       לרדד כל כדור בצק לדיסקית עגולה להניח במרכז הדסקית כפית ריבה, ולסגור היטיב לכדור.
·       להכניס את הכדורים למים הרותחים, לכסות את הסיר ולתת להם להתבשל 10 דקות. הכדורים יצופו, צריך להפוך אותם לצד השני. יש לקחת בחשבון שכדורי הבצק תופחים ב-200%.
·       להוציא בעזרת כף מחוררת לניקוז כל המים. או לאדות בסיר אידוי כ-20 דקות.
·       להגיש מכוסה עם רוטב ווניל, פרג ואבקת סוכר.

סרטון הדגמה:
https://www.youtube.com/watch?v=7pN2BsCTjJg



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה