יום ראשון, 22 באוקטובר 2017

מרילן קניידל - כופתאות משמש

מרילן קניידל  - כופתאות משמש
קינוח אוסטרי. 
יש שני סוגים כופתאות מהסוג הזה:
כופתאות משמש -  Marillenknödel,  כופתאות שזיפים -   Zwetschgenknödel
אנחנו מכירים רק את כופתאות המשמש, המתכון הזה הגיע למשפחה מסבתא של בעלי, עבר לאבא של בעלי, וקפץ דור ישר לבת שלי, כי בעלי מאוד לא אוהב את זה והבת שלי מתה על זה, אז היא החליטה ללמוד לעשות אותם, והסבא העביר לה שיעור. זהו קינוח שמופיע במשפחה רק בעונה הקצרה של המשמשים, כי אבא של בעלי עושה אותו רק ממשמשים טריים, אם כי אפשר לעשות אותו גם ממשמש משומר, וגם משזיפים.

20   משמשים רכים אבל לא דייסה
20   קוביות סוכר

לבצק: 
1/2   ק"ג תפוחי אדמה קלופים
ביצה טרופה קלות
25  גרם חמאה
2  כפות קמח מצה או סולת
1  כוס קמח רגיל
50  גרם אבקת סוכר
קמצוץ מלח

לציפוי:
100  גרם פירורי לחם
300  גרם סוכר או לפי הטעם
 100  גרם חמאה

אופן ההכנה:
מבשלים תפוחי אדמה עד לריכוכם ובעודם חמים מעבירים בכלי המחורר המיועד לקבלת פירה.
מוסיפים את החמאה וממיסים אותה בפירה, מצננים.
כשהפירה קר מוסיפים את הביצה הקמח והסולת או הקמח מצה ולשים לבצק רך חלק ואחיד.
מגלענים את המישמשים ובכל אחד שמים קוביית סוכר,
בינתיים מרתיחים מים בסיר לבישול הכופתאות.
משמנים את כפות הידיים, לוקחים חתיכה מהבצק ופותחים אותה לדיסקית עגולה דקה על כף היד, עוטפים את המשמש, עוטפים את המשמש עם הבצק ונפטרים מעודפי בצק, מניחים על תבנית ששומנה מראש.
כשמסיימים למלא את הכופתאות מניחים אותם בעדינות בתוך סיר המים הרותחים, מבשלים ברתיחה עדינה עד שהם צפים + 2 דקות.
מוציאים את הכופתאות ומגלגלים בציפוי בנדיבות.
מגישים חם. זהירות, המשמש בפנים עלול להיות רותח... 

והנה סרטון של סבא אריק מכין את המרילין קניידל:




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה