יום שלישי, 14 בנובמבר 2017

עוגת רעידת אדמה

עוגת רעידת אדמה
עוגת שוקולד
115 גרם שוקולד מריר קצוץ
270 גרם / שתי כוסות ורבע קמח
70 גרם / שלושת רבעי כוס קקאו לא ממותק
כפית וחצי אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
כוס קפה חמים או כוס מים
כוס רוויון
280 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
450 גרם  / שתי כוסות ורבע סוכר
5 ביצים גדולות
כפית וחצי תמצית ווניל

לחמם את התנור ל-170 מעלות
להמיס את השוקולד מעל סיר עם מים רותחים ולהניח להתקרר לטמפרטורת החדר



בקערה נפרדת לערבב קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח



בקערה נוספת לערבב קפה או מים וריוויון



להקציף חמאה עד שתהייה חלקה וקרמית
להוסיף סוכר ולהמשיך בהקצפה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית



להוסיף את הביצים אחת אחת, להמשיך בהקצפה לאחר כל הוספת ביצה.



להוסיף את השוקולד המומס ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה
להוסיף את תערובת הקפה / ריוויון ותערובת הקמח בשלוש סיבובים, לערבב טוב לאחר כל הוספה. לערבב רק עד שתתקבל תערובת אחידה, לא יותר מידי.

כוס קוקוס
כוס שוקולד צ'יפס
כוס פקאן קצוץ גס

100 חמאה
חבילת גבינת שמנת (פילדלפיה)
300 גרם אבקת סוכר

לשמן תבנית אפייה
לפזר בתבנית את הקוקוס, שוקולד צ'יפס והפקאן



לשפוך את תערובת העוגה
להמיס את החמאה עם הגבינה על אש נמוכה



להוסיף לסיר את אבקת הסוכר, לערבב היטיב ולשפוך לתבנית מעל תערובת עוגת השוקולד
לערבב בתנועות סיבוביות את תערובת השוקולד ותערובת הגבינה לקבלת תערובת משובצת שחור לבן



לאפות בחום של 170 מעלות, כ-45 דקות עד שנוצר קרום קשה סדוק.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה