פאי קוקוס - Buko pie
זהו קינוח פיליפיני מסורתי העשוי מקוקוס צעיר ומי
הקוקוס. זוהי מתנה שנוהגים להביא למשפחה או חברים כשחוזרים מנסיעה ממושכת. מוצאים
אותה בפיליפינים כמעט בכל מקום.
לבצק
שתי כוסות וחצי קמח
כף סוכר
כפית מלח
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
רבע כוס עד חצי כוס מי קרח
במעבד מזון לערבל קמח, סוכר ומלח
להוסיף את החמאה ולערבל בפולסים עד לקבלת תערובת
פירורית
להוסיף רבע כוס מים לערבל ולבדוק, התערובת צריכה
להידבק ליצירת בצק אם לוקחים ממנה חופן.
אם לא מתקבל בצק, מוסיפים כף מים, מערבלים ובודקים
שוב, כך עד לקבלת בצק.
מוציאים את התערובת למשטח, מאחדים לכדור בצק, לא
ללוש יותר מידי, מחלקים את הבצק לשניים, משטחים כל חלק, עוטפים בניילון נצמד
ומניחים במקרר לשעה.
מרדדים חלק אחד של בצק ומרפדים תבנית.
מרדדים את החלק השני של הבצק ומניחים בצד, הוא
יהיה "המכסה" של הפאי.
המילוי
3 כוסות של קוקוס טרי מגורר
כוס מי קוקוס
שני שליש "חלב מאודה"
חצי כוס סוכר
חצי כוס קורנפלור.
את מי הקוקוס החלפתי בחלב קוקוס מקופסת שימורים.
כי את מי הקוקוס שתו בני משפחתי לפני שהחלטתי להכין את הפאי, מזל שעוד הספקתי
לעצור אותם מלכרסם את הקוקוס עצמו. אבל בסופו של דבר הם נהנו מאוד מהפאי.
את החלב המאודה, שהוא חלב שצומצם, שאני לא מצליחה
למצוא בארץ, החלפתי בפחית של חלב מרוכז שהוא גם ממותק, ולכן לא הוספתי את הסוכר
למרכיבי מילוי הפאי.
מערבבים היטיב את הקורנפלור עם מי הקוקוס עד לקבלת
תערובת חלקה ללא גושים.
מחממים את החלב המרוכז עש שייהפך לנוזלי.
מוסיפים לחלב המרוכז את תערובת הקורנפלור בוחשים
היטיב
מוסיפים את הקוקוס
ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה.
שופכים את המילוי לתחתית הפאי
מכסים עם עלה של בצק.
אופים בחום של 170 מעלות כ-35 דקות עד שהפאי משחים
הפאי טעים לאכילה גם כשמחממים אותו, וגם קר
מהמקרר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה